ΓΔ: 912.33 0.05% Τζίρος: 280.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Mytilineos: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ που ανέλαβε

Το τίμημα για την MYTILINEOS για τις 3 αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα 97.690.000 ευρώ, ενώ με την υπογραφή της 4ης σύμβασης η συνολική αξία θα φθάσει τα 114.700.000 ευρώ και οι εργασίες θα διαρκέσουν 48 μήνες.

Τις πρώτες 3 συμβάσεις (από τις συνολικά 4) για την κατασκευή και συντήρηση ισάριθμων έργων δικτύων διανομής του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) υπέγραψε η MYTILINEOS. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές Αγρινίου & 'Αρτας, Πάτρας & Αιγίου και Χαλκίδας & Αλιβερίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της:

Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES BU) υπέγραψε τις πρώτες 3 συμβάσεις (από τις συνολικά 4) για την κατασκευή και συντήρηση ισάριθμων έργων δικτύων διανομής του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Οι εν λόγω 3 συμβάσεις αφορούν εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στις παρακάτω περιοχές:

  • Αγρινίου & Άρτας
  • Πάτρας & Αιγίου και
  • Χαλκίδας & Αλιβερίου

Πλέον των έργων ηλεκτροδοτήσεων, συντηρήσεων, παραλλαγών και ενισχύσεων του δικτύου, θα εκτελεστούν, επίσης, εργασίες διασύνδεσης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το δίκτυο διανομής, αλλαγή εναέριων σε υπόγεια δίκτυα εντός αστικού και υπεραστικού ιστού και ανακατασκευή υπαρχόντων δικτύων με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου.

Όπως προβλέπεται μέσω των συμβάσεων, θα εκτελεσθούν επιπλέον και έργα του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με σκοπό το ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τη φροντίδα του περιβάλλοντος όπως η αντικατάσταση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας ΧΤ με smart meters, η αναβάθμιση του εναέριου δικτύου ΔΕΔΔΗΕ σε δασικές περιοχές και οι αναβαθμίσεις του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η MYTILINEOS την τελευταία δεκαετία συμμετέχει σταθερά στην αναβάθμιση και καλή λειτουργία του δικτύου διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, εκτελώντας έργα παρόμοιων συμβάσεων. Το τίμημα για την MYTILINEOS για τις 3 αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα 97.690.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ με την υπογραφή της 4ης σύμβασης, που θα αφορά την εργολαβία στην περιοχή του Βόλου, η συνολική αξία θα φθάσει τα 114.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 48 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Μυτιληναίος: Αυτοκτονική αδράνεια της Κομισιόν στην ενεργειακή κρίση

«Η αντίδραση της Κομισιόν απέναντι στο ενεργειακό πρόβλημα της βιομηχανίας ήταν εντελώς ανεπαρκής, αν όχι ανύπαρκτη», τονίζει ο Ευ. Μυτιληναίος στο Politico και δηλώνει σίγουρος ότι εταιρείες θα μεταφέρουν παραγωγή εκτός Ευρώπης.
Protergia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Protergia: Επενδύει στη δημιουργία νέων προϊόντων και λύσεων ενέργειας

Εν μέσω μίας δύσκολης συγκυρίας για την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, η μείωση του ενεργειακού κόστους καθίσταται πλέον αναγκαιότητα, με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων να αποτελεί μονοδρόμο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επεκτείνεται η Mytilineos στον τομέα των φωτοβολταϊκών σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα των έργων ηλιακής ενέργειας και στις πέντε ηπείρους. Η συνολική δυναμικότητα του ώριμου διεθνούς χαρτοφυλακίου είναι της τάξεως των 2.396 MW.