ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Performance Technologies: Εξαγόρασε το 60% της Adaptera αντί 1,8 εκατ.

Με την εξαγορά αυτή η Perfomance Technologies στοχεύει να διευρύνει το πελατολόγιό της και να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και να υλοποιήσει ψηφιακά έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσα από το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και προϊόντων.

Την εξαγορά του 60% της Adaptera ανακοίνωσε ο όμιλος Performance Technologies καθώς απέκτησε 1.080 εταιρικά μερίδια από το σύνολο των 1.800 μεριδίων της εταιρείας, με το συνολικό τίμημα της εξαγοράς να ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 40% διατηρεί ο ιδρυτής της εταιρίας και υπάρχουν κατάλληλες προβλέψεις για την εξαγορά του σε βάθος χρόνου. Οι δύο εταιρίες γνωρίζονται καλά, έχουν συμπληρωματικό πελατολόγιο και συνεργάζονται ήδη από καιρό. Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ADAPTERA Στέφανος Αναστασίου, παραμένει στη θέση του με στόχο την περαιτέρω ταχεία ανάπτυξη της και την εμβάθυνση της σχέσης και συνεργασίας με την PERFORMANCE και τη δημιουργία συνεργιών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, η Adaptera ιδρύθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής. Το μείγμα των υπηρεσιών της περιλαμβάνει λύσεις στις περιοχές του Advanced Observability, Digital Experience Management, AIOps και Data Visualization, IT Automation και QoE Testing.

Για την οικονομική χρήση που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021, τα κύρια οικονομικά μεγέθη της Adaptera έχουν ως εξής:

  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €2,28 εκατ. έναντι €1,60 εκατ. το 2020, σημειώνοντας αύξηση 42,4%.
  • Το EBITDA ανήλθε στα €470,3 χιλ. έναντι €161,3 χιλ. το 2020, σημειώνοντας αύξηση 191,6%.
  • Η εταιρία έχει μηδενικό καθαρό δανεισμό (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα).

Η Performance Technologies και η Adaptera έχουν διαγνώσει την ευκαιρία που προκύπτει από την ανάγκη των πελατών τους να αυξήσουν τις επενδύσεις τους με σκοπό να αναβαθμίσουν τα υφιστάμενα monitoring συστήματα που διαθέτουν σε συστήματα Advanced Observability (end-to-end, service-aware monitoring), ώστε να μπορέσουν να καλύψουν αποτελεσματικά τις νέες τεχνολογικές περιοχές που έχουν αναδειχθεί στο πλαίσιο του ψηφιακού τους μετασχηματισμού:

  • Μετάβαση στο cloud
  • Advanced cloud observability
  • Cloud migration assessments
  • Cloud Performance and Cost Optimization
  • Managed services σχετικές με τις παραπάνω περιοχές (Monitoring as a Fully Managed Service)

Άλλες υπηρεσίες

  • Enhanced Cyber Security
  • Data-driven Automation & DevOps

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Performance Technologies, Διονύσης Χιντζίδης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με ανθρώπους, τους οποίους εκτιμάμε και με τους οποίους μας συνδέουν κοινές αξίες και όραμα. Η Adaptera είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία που παρέχει λύσεις στην περιοχή του advanced observability, μια αγορά που εκτιμάται παγκοσμίως σε δεκάδες δις δολάρια ετησίως. Η σύμπραξη των δύο εταιριών συνθέτει πλέον το ευρύτερο πελατολόγιο στην Ελλάδα στην παροχή σχετικών λύσεων γύρω από end-to-end service-aware και infrastructure monitoring, network monitoring και application performance monitoring. Επιπλέον, δημιουργείται η μεγαλύτερη και πιο εξειδικευμένη τεχνική ομάδα Ελλήνων μηχανικών και διαμορφώνεται το πιο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και συνεργασιών με οίκους, όπως οι Micro Focus, Dynatrace, SolarWinds, Microsoft, ΙΒΜ, Netscout, ΙΧΙΑ, Zabbix, Nagios κα.  Ο κύριος στόχος μας μέσω της σύμπραξης αυτής είναι να διευρύνουμε περαιτέρω το πελατολόγιο μας, και να έχουμε τη δυνατότητα διεκδίκησης και υλοποίησης σημαντικών έργων APM και Advanced Observability τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο και σε μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα. Η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Adaptera έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς ενεργειών προς την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της Performance Technologies (δημιουργία του Cloud Business Unit, έναρξη της λειτουργίας του τομέα δημοσίου, ενίσχυση της ομάδας των Analytics και στρατηγικές συμφωνίες με τις ΙΒΜ, Microsoft, και SAS) με σκοπό τη διεύρυνση και τη δημιουργία νέας αξίας για την εταιρία μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adaptera, Στέφανος Αναστασίου δήλωσε πως «υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό την ένταξη μας στον όμιλο της Performance, ενός από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους τεχνολογικούς πάροχους. Η Adaptera από την ίδρυση της υπηρετεί με συνέπεια το όραμα της ανάδειξης της αξίας που προσδίδουν οι τεχνολογίες monitoring στο πλαίσιο τεχνολογικών έργων ICT. Η σύμπραξη μας με την Performance σηματοδοτεί την είσοδο της Adaptera στην νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με διευρυμένες δυνατότητες παροχής εξειδικευμένων λύσεων advanced observability, που εξασφαλίζουν για τους πελάτες μας την απαιτούμενη ποιότητα υπηρεσιών, την βελτιστοποίηση της απόδοσης και του κόστους και την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η στρατηγική μας επιλογή, θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξέλιξη των προοπτικών και των δεξιοτήτων των ανθρώπων της Adaptera και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας με την διεύρυνση του πελατολογίου της και την επέκταση σε νέες αγορές και τεχνολογικές περιοχές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Performance Technologies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Performance Technologies: Διψήφια άνοδος του τζίρου, ανήλθε σε 28,4 εκατ.

Σημαντική ήταν η ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρείας στο εννεάμηνο με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 2,98 εκατ. ευρώ. Ακόμα πιο θετικές προοπτικές βλέπει η εταιρεία λόγω των επενδύσεων σε cloud και data analytics.
Performance Technologies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Perfomance Technologies: Προχωράει στη διανομή μερίσματος 0,0360 ευρώ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 03/10/2022 και το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,0360 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% .
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deloitte: Άνοιξε Κέντρο Καινοτομίας στην Πάτρα για νέες επιχειρήσεις

Η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte στην Ελλάδα σε τέσσερις βασικούς σταθμούς σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ποιο ρόλο θα παίξει η Πάτρα στην στρατηγική της εταιρείας.
demo-farmako
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζουν επίπεδο τη χώρα στον κλάδο του φαρμάκου οι επενδύσεις της DEMO

Η φαρμακευτική εταιρεία με την κατασκευή παραγωγικού hub στην Τρίπολη θα δημιουργήσει περισσότερες από 600 άμεσες θέσεις εργασίας και θα μπορεί να καλύψει το 30% της ζήτησης της ΕΕ σε πενικιλινούχα φάρμακα και το 37% σε ογκολογικά φάρμακα.