ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στην Παγκρήτια Τράπεζα περνά η Praxiabank

Σύμφωνα με πληροφορίες η απορρόφηση της Praxiabank από την Παγκρήτια θα γίνει με ανταλλαγή μετοχών. Η ανακοίνωση της Παγκρήτια για την συμφωνία.

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις,  για την απόκτηση της Praxiabank από την Παγκρήτια Τράπεζα και σύμφωνα με πληροφορίες η απορρόφηση της Praxia θα γίνει μέσω ανταλλαγής μετοχών

Η Praxia είχε βρεθεί σε αδιέξοδο μετά την απόφαση του βασικού μετόχου της τράπεζας, του Atlas Merchant Capital ένα επενδυτικό σχήμα που βρίσκεται στον έλεγχο του άλλοτε πανίσχυρου CEO της Barclay's Μπομπ Ντάιαμοντ, γνωστοποίησε στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν θα υλοποιούσε την αύξηση κεφαλαίου για την οποία είχε δεσμευτεί προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της πρώτης αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας.

Όπως ανακοίνωσε η Praxia: «όσο η Διοίκηση εργαζόταν για την υλοποίηση του επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδιασμού της, ο μέτοχος ανέθεσε στην UBS τον Ιούλιο του 2019 την αναζήτηση επενδυτών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εν συνεχεία τον Νοέμβριο του 2019 την αναζήτηση επενδυτών για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών».

Την προηγούμενη Δευτέρα είχε τεθεί άτυπη προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση της Praxia το οποίο ωστόσο δεν οδήγησε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Μεταξύ των ενδιαφερομένων ήταν η Viva η οποία απέσυρε στην πορεία το ενδιαφέρον της καθώς και ένα fund. Ακολούθησαν αρκετές ημέρες διαβουλεύσεων για την τύχη της τράπεζας ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε η απόλυση σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της τράπεζας. Σημειώνεται ότι εντός τις εβδομάδας θα αποχωρήσουν 150 από τους 220 εργαζομένους της Praxia.

Η Παγκρήτια φαίνεται ότι εκδήλωσε ενδιαφέρον ουσιαστικά για το κέλυφος με στόχο την αξιοποίηση της τεχνολιγικής υποδομής που έχει δημιουργήσει η Praxia Bank.

Όπως ανακοινώθηκε από την Παγκρήτια:

«Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα βρίσκονται η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Praxia Bank, μετά την υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς από την Παγκρήτια.

Το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 31.01.2020.

Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις καλύπτονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο πλευρές και ως εκ τούτου καμία άλλη πληροφορία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να δημοσιοποιηθεί.»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνειο για τους εν αναμονή συνταξιούχους από την Παγκρήτια Τράπεζα

Τo ύψος του αιτούμενου δανείου θα προκύπτει από το ποσό της προσωρινής σύνταξης που ο συνταξιούχος αναμένεται να λάβει για έξι μήνες, διπλασιαζόμενο, με ανώτερο όριο να είναι οι 20.000 ευρώ.