Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το due diligence της Praxia από την Παγκρήτια

«Η Παγκρήτια Τράπεζα συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο», αναφέρει η ανακοίνωση. Πληροφορίες για νέα πρόταση της Viva προς τους μετόχους της Praxia Bank.

Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της PRAXIA Bank  μετά την ολοκλήρωση του due diligence. 

Όπως ανακοινώθηκε από την Παγκρήτια: «Ολοκληρώθηκε το due diligence μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της PRAXIA Bank, χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Παγκρήτια Τράπεζα συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο».

Πηγές της Παγκρήτιας σημειώνουν ότι η απόκτηση της Praxia εντάσσονταν σε συγκεκριμένο πλαίσιο και σχεδιασμό και οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μη ολοκλήρωση της συμφωνίας συνδέεται με νέα πρόταση της Viva προς την Praxia Bank, την οποία φαίνεται ότι θεωρεί πιο συμφέρουσα ο βασικός μέτοχος της τράπεζας.

Η Praxia βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά την απόφαση του βασικού μετόχου της τράπεζας, του Atlas Merchant Capital ένα επενδυτικό σχήμα που βρίσκεται στον έλεγχο του άλλοτε πανίσχυρου CEO της Barclay's Μπομπ Ντάιαμοντ, να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση του business plan.  Όπως γνωστοποίησε στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα υλοποιούσε την αύξηση κεφαλαίου, για την οποία είχε δεσμευτεί, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της πρώτης αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας.

Αμέσως ξεκίνησε κύκλος επαφών χωρίς ωστόσο να εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον. Τελικά στις 16 Δεκεμβρίου η Παγκρήρια Τράπεζα ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της και την έναρξη διαπραγματεύσεων με στόχο την συγχώνευση.  

Όπως είχε ανακοινωθεί: «Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα βρίσκονται η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Praxia Bank, μετά την υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς από την Παγκρήτια. Το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 31.01.2020.

Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις καλύπτονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο πλευρές και ως εκ τούτου καμία άλλη πληροφορία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να δημοσιοποιηθεί.»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Παροχή δανείων 29,5 εκατ. μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Περισσότερες από 1.500 επιχειρήσεις επέλεξαν την Παγκρήτια ως τράπεζα συνεργασίας τους όπως προκύπτει από τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).