ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Attica Bank: Εξετάζει τα διαθέσιμα σενάρια μετά τις αξιολογήσεις

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διοίκηση της τράπεζας θα προβεί, με βάση το σύνολο των πληροφοριών και τα διαθέσιμα σενάρια, σε αξιολόγηση των εναλλακτικών επιλογών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank, αφού η τράπεζα έλαβε τις προκαταρκτικές εκθέσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης για τις τιτλοποιήσεις ΜΕΑ Omega, Astir 1 και Astir 2 που θα λαμβάνουν την απαιτούμενη από το Πρόγραμμα βαθμίδα BB- και εξετάζει τα επόμενα βήματα που έχει διαθέσιμα.

Όπως αναφέρει η Attica Bank στην ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο αξιολόγησης της στρατηγικής της τράπεζας για ενδεχόμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων "ΗΡΑΚΛΗΣ 2", ολοκληρώθηκε την Τρίτη η λήψη, από τον διεθνή οίκο παροχής πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, των προκαταρκτικών εκθέσεων πιστοληπτικής αξιολόγησης για ομολογίες υψηλής σειράς εξόφλησης των τιτλοποιήσεων ΜΕΑ Omega, Astir 1 και Astir 2 που θα λαμβάνουν την απαιτούμενη από το Πρόγραμμα βαθμίδα BB-.

Κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, η διοίκηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα προβεί, με βάση το σύνολο των πληροφοριών και τα διαθέσιμα σενάρια, σε αξιολόγηση των εναλλακτικών επιλογών για σκοπούς κατάρτισης αφενός του πλάνου κεφαλαιακών ενεργειών, αφετέρου του επιχειρηματικού σχεδίου, σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα προς επένδυση κεφάλαια των βασικών μετόχων της τράπεζας. Η τράπεζα θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση με λεπτομέρειες επί της ανωτέρω διαδικασίας και την εξέλιξη της υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσης της.

Η Attica Bank, όπως και σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, υπογραμμίζει εκ νέου ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητες της Τράπεζας και εκδίδεται από την ίδια, αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης αυτού. Η Attica υπογραμμίζει πως «πάγια πρακτική της Τράπεζας είναι η άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και στο πλαίσιο οριστικών και συγκεκριμένων επιχειρηματικών αποφάσεων». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελένη Βρεττού, Τράπεζα Πειραιώς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία των μετόχων της Attica Bank, στα 490 εκατ. οι κεφαλαιακές ανάγκες

Πλήρης υποστήριξη ΤΜΕΔΕ, Rinoa LTD – Ellington Solutions και Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο σχέδιο εξυγίανσης. Τι δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Ελένη Βρεττού. Στόχος η επιστροφή σε κερδοφορία σε ορίζοντας 3ετίας.
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ε. Βρεττού: Μονόδρομος η υιοθέτηση των αρχών του ESG στην Attica Bank

Συμμετέχοντας στο πάνελ «Financial Tools for Business» η CEO της τράπεζας σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπήςόπου κυοφορούνται εξελίξεις, ενώ παράλληλα εκπονούμε το νέο επιχειρησιακό μας πλάνο 5ετιας».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση του νομοκανονιστικού πλαισίου

Η τράπεζα τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι ««οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητες της τράπεζας και εκδίδεται από την ίδια αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης».