ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Αρχίζει η εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών

Το Πρόγραμμα αφορά στην απόκτηση μέχρι και 36.344.000 Ιδίων Μετοχών κατ’ ανώτατο όριο, με κατώτατη τιμή αγοράς 2,48 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς 17 ευρώ ανά μετοχή.

Την πρόθεσή της για την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η ΔΕΗ σε συνέχεια (α) της από 03.08.2022 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, δυνάμει της οποίας εγκρίθηκε, μεταξύ άλλων, η θέσπιση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών (το «Πρόγραμμα» και οι «Ίδιες Μετοχές» αντίστοιχα), και (β) της σχετικής από 20.9.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, ανακοινώνει την πρόθεσή της για την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αγορές των Ιδίων Μετοχών θα πραγματοποιούνται χρηματιστηριακά μέσω μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα αφορά στην απόκτηση μέχρι και 36.344.000 Ιδίων Μετοχών κατ’ ανώτατο όριο, με κατώτατη τιμή αγοράς 2,48 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς 17 ευρώ ανά μετοχή.

Το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα δύναται να διενεργούνται αγορές Ιδίων Μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.9.2022 και θα λήξει το αργότερο στις 3.8.2024.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η επιδίωξη και υλοποίηση κάθε νόμιμου σκοπού, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση εφαρμοστέες διατάξεις του οικείου νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

Οι αγορές Ιδίων Μετοχών θα πραγματοποιούνται στο βαθμό που θα κρίνονται συμφέρουσες για τη ΔΕΗ και σύμφωνα με τη διαθέσιμη ρευστότητα της Εταιρείας, εφόσον το επιτρέπουν οι εκάστοτε συνθήκες της αγοράς.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και τον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής της 8ης Μαρτίου 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφορά για μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο στη Β. Μακεδονία κατέθεσε η ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βόρειας Μακεδονίας, Νάσερ Νουρεντίν ανέφερε ότι η ΔΕΗ ήταν η μόνη εταιρεία που υπέβαλε πλήρη φάκελο για το έργο έναντι της γαλλικής εταιρείας EDF. Στο πρώτο εξάμηνο του 2023 οι υπογραφές των συμβάσεων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Ανθεκτικά τα λειτουργικά κέρδη με αύξηση περιθωρίων στην παραγωγή

Αύξηση 100% στον κύκλο εργασιών της εμφάνισε η ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2022 που διαμορφώθηκε στα 4,4 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Πτώση 8,9% στην κερδοφορία επέφερε η αύξηση των λειτουργικών δαπανών ως απόρροια της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου.
DEI-Katasthma-marousi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ αναβαθμίζει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών της

Το τελευταίο διάστημα η ενεργειακή εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις με στόχο να παρέχει νέες υπηρεσίες και προϊόντα στους πελάτες της μέσα από τα ψηφιακά και φυσικά της κανάλια.
dei-katastima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακό εργαλείο από τη ΔΕΗ για την εξοικονόμηση ενέργειας

Το ψηφιακό εργαλείο βοηθάει τους καταναλωτές να κατανοήσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα και να υιοθετήσουν συνήθειες εξοικονόμησης και βιωσιμότητας που θα ωφελήσουν  τόσο στη μείωση της ενεργειακής δαπάνης, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Στάσσης: Προανήγγειλε αλλαγές στο επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οι ΑΠΕ εξακολουθούν να είναι οι φθηνότερες πηγές ενέργειας σημειώνοντας πως το πλάνο για την ανάπτυξη τους παραμένει το ίδιο. Δεν αλλάζει το σχέδιο για απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2027.