ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Προοπτικές οικονομίας - τραπεζών στο επίκεντρο εκδήλωσης με θεσμικούς

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14/9, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν περισσότερα από 20 ανώτερα στελέχη του κλάδου, εκπροσωπώντας όλες τις μεγάλες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών.

Οι εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία αλλά και τον τραπεζικό τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης της Alpha Bank με εγχώριους θεσμικούς επενδυτές. 

Όπως τονίζει η ελληνική τράπεζα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη, του CFO Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου, του Chief Economist Παναγιώτη Καπόπουλου και του Επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές Ιάσονα Κεπαπτσόγλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά την παρουσίαση που έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους μεγαλύτερους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο CEO της Alpha Finance Δημήτρης Κωστόπουλος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 20 ανώτερα στελέχη του κλάδου, εκπροσωπώντας όλες τις μεγάλες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες Asset Management και μεγάλα Family Offices.

Τα μέλη της διοίκησης εστίασαν στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου της Alpha Bank, ως απτό αποτέλεσμα της επιτυχούς στρατηγικής της, καθώς η τράπεζα πρωτοστατεί στη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων και αποτελεί βασικό αρωγό τους, σε ένα περιβάλλον θετικών προοπτικών για την οικονομία της χώρας και σημαντικών ευκαιριών για τον τομέα των επενδύσεων, έναντι των ευρωπαϊκών χωρών.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο τραπεζικό μοντέλο, τόσο ως προς τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής όσο και ως προς την μετεξέλιξή του στο πεδίο της εξυπηρέτησης και της εμπειρίας του Πελάτη, ιδιαίτερα στον τομέα της λιανικής τραπεζικής. Το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων κέντρισε και η παρουσίαση μέρους της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, που περιλαμβάνει 11.000 νομίσματα από ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες και πλουσιότερες συλλογές διεθνώς.

«Τα θετικά σχόλια και οι εντυπώσεις που συγκέντρωσε η εκδήλωση, αλλά και οι συζητήσεις με τη Διοίκηση ενισχύουν τις σχέσεις της τράπεζας με την εγχώρια θεσμική επενδυτική αγορά και αποτελούν τη βάση για μελλοντικές πρωτοβουλίες της Alpha Bank για το συγκεκριμένο κοινό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στηρίζει την ανάπτυξη καινοτομίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και χρηματοδοτεί με ευνοϊκούς όρους που σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μεταξύ άλλων η τράπεζα δίνει έμφαση στην προώθηση της νέας υπηρεσίας Alpha Smart Hospitality που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μικρές και‭ ‬μεσαίες,‭ ‬‬που‭ ‬‬ενδιαφέρονται‭ να‭ ‬‬υλοποιήσουν‭ ‬επενδύσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Alpha Bank σε μερίδιο αγοράς στα επιχειρηματικά δάνεια

Εκταμιεύσεις ύψους 1,9 δισ. το β΄ τρίμηνο του έτους, με έμφαση στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υποδομές. Στο 26,6% το μερίδιο αγοράς. Β. Ψάλτης: «Με βιώσιμο τρόπο η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις για την Alpha Bank με ατού τα δάνεια σε επιχειρήσεις

Αισιοδοξία για τη διανομή μερίσματος τη χρήση του 2023. Σε μονοψήφιο επίπεδο ο δείκτης NPEs με μείωση «κόκκινων« δανείων κατά -89% από το 2017. Τι είπε ο Β. Ψάλτης για την οικονομία και τις προοπτικές της τράπεζας.