ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Αστικά Ακίνητα: Άλμα 175% της κερδοφορίας στο α΄εξάμηνο

Στα 1,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση, έναντι 0,4 εκατ. το 2021. Αύξηση κατά 14,75% και του κύκλου εργασιών που ανήλθε στα 7,1 εκατ. ευρώ.

Ενισχυμένα ήταν τα μεγέθη που κατέγραψε η Alpha Αστικά Ακίνητα στο α΄ εξάμηνο 2022, καθώς όπως αναφέρει η εισηγμένη, σημειώθηκε αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και της κερδοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Αστικά Ακίνητα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας στο α΄εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 σημειώνοντας άνοδο 14,75%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 0,4 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021 πραγματοποιώντας άλμα 175%.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσης πως θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος κατά το συνολικό ποσό των 47.880.000 ευρώ, ήτοι 3,42 ευρώ (μικτό ποσό) ανά μετοχή. Το μέρισμα προέρχεται τόσο από τα κέρδη χρήσης 2021 όσο και από κέρδη προηγούμενων χρήσεων, σύμφωνα με την πρόσκληση στους μετόχους. 

Υπενθυμίζουμε πως η ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της Αlpha Αστικά Ακίνητα σε εταιρεία αποκλειστικού σκοπού παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων, θα οδηγήσει σε ανάπτυξη εργασιών, καθώς πλέον η εταιρεία θα καλύπτει το σύνολο των εταιρειών του oμίλου της Alpha Bank, τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του Project Skyline αλλά και τρίτους, εκτός oμίλου, πελάτες, που επιθυμούν την αποδοτική διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους.

Παράλληλα, η νέα εταιρεία θα αξιοποιήσει την πολυετή τεχνογνωσία του oμίλου στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων, με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση νέων ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και την εδραίωση πρωταγωνιστικού ρόλου στην ελληνική αγορά ακινήτων, δεδομένων των θετικών προοπτικών του κλάδου, λόγω της αυξανόμενης πιστωτικής επέκτασης και ρευστότητας.

Ο μετασχηματσμός της ΑΑΑ, εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο (Project Skyline) του oμίλου για την ενίσχυση της παρουσίας του στην αγορά ακινήτων και τη δημιουργία διαφοροποιημένων πηγών εσόδων. Πέραν της ανάδειξης της ΑΑΑ σε μία ισχυρή εταιρεία παροχής υπηρεσιών, το ίδιο σχέδιο προβλέπει και τη δημιουργία μίας νέας επενδυτικής εταιρείας ακινήτων, η οποία και θα αναλάβει τη διαχείριση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων ακινήτων του oμίλου, αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και το σημερινό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Alpha Αστικά Ακίνητα.

Τα εν λόγω ακίνητα θα μεταβιβασθούν σε εταιρεία - όχημα του Project Skyline, το πλειοψηφικό πακέτο του οποίου θα δοθεί, με την ολοκλήρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού, σε στρατηγικό επενδυτή, με την Alpha Bank να διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή στο νέο σχήμα προκειμένου να επωφεληθεί από την αναμενόμενη περαιτέρω αύξηση των αξιών στην ελληνική αγορά ακινήτων. Για το Project Skyline εξέφρασε ενδιαφέρον διψήφιος αριθμός επενδυτών, από το εξωτερικό και την Ελλάδα και η διοίκηση του oμίλου αναμένεται να ανακοινώσει, μέσα στις επόμενες ημέρες, τον προτιμητέο επενδυτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Αστικά Ακίνητα: Προχωρά στη διανομή μερίσματος 3,42 ευρώ ανά μετοχή

Στα 47,88 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό που διανεμηθεί στους μετόχους. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας σε εταιρείες του Ομίλου Alpha Bank στα πλαίσια μετασχηματισμού της.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή στην Alpha Αστικά Ακίνητα, προχωρά ο μετασχηματισμός

Δημιουργείται μια νέα εταιρεία η οποία θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης και εκμετάλλευσης για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων, εκμεταλλευόμενη τη θετική συγκυρία για την εγχώρια αγορά ακινήτων.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Αλλάζει η δομή της συναλλαγής για τα ακίνητα - project Skyline

Το νέο σχέδιο προβλέπει την μεταβίβαση όλων των ακινήτων σε μη εισηγμένη εταιρία η οποία και θα αποτελέσει τη βάση της κοινοπραξίας μεταξύ επενδυτή και τράπεζας. Στόχος η επιτάχυνση της συναλλαγής.