ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Αποχωρεί ο Δ. Μαντζούνης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο Δημήτρης Μαντζούνης.

Παρελθόν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank αναμένεται να αποτελέσει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης, ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank, με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι ο κ. Μαντζούνης δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του μη Εκτελεστικού Μέλους Διοικητικού Συμβουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντζούνης είχε κάνει γνωστά τα σχέδιά του και κατά τη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας τον Ιούνιο.

Μάλιστα, αναφερόμενος τότε στη διάδοχη κατάσταση, είχε δηλώσει ότι εντός της Alpha Bank υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που μπορούν να αναλάβουν τη θέση του, ενώ είχε ξεκαθαρίσει ότι η επιλογή του νέου προσώπου θα πρέπει να γίνει «με την αρμόζουσα για τη θέση και ιστορία της Alpha Bank στο τραπεζικό σύστημα περίσκεψη, σύνεση και προσοχή».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της, η τράπεζα είχε προαναγγείλει σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό της μοντέλο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ από τον σύλλογο εργαζομένων της Alpha Bank

Ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank αναφέρει στην ανακοίνωση του πως ο ΕΦΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017 παρακρατούσε παράνομα μέχρι το 2020 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεσμευτική συμφωνία Alpha Bank - Davidson Kempner για την πώληση NPEs 3,4 δισ.

Με την ολοκλήρωση του Project Cosmos, η Alpha Bank θα έχει επιτύχει μείωση των «κόκκινων δανείων» από το 2017 μέχρι σήμερα κατά 18 δισ. σε όρους μικτής λογιστικής αξίας. Στόχος δείκτης NPE 7% στο άμεσο μέλλον.
Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Στόχος η στήριξη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της τράπεζας στη Ρόδο, ο διευθύνων σύμβουλός της Alpha Bank, υπογράμμισε την πρόθεση του ομίλου να παράσχει κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδυτικά δάνεια στις επιχειρήσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης με προνομιακούς όρους σε κατασκευαστικές ΜμΕ

Σύμφωνα με την τράπεζα τα δάνεια θα είναι ύψους έως 200.000 ευρώ, με προνομιακό επιτόκιο και αποπληρωμή έως πέντε έτη για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ - ΤΜΕΔΕ».
Psaltis-Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ιστορική ευκαιρία για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Ο CEO της Alpha Bank εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας υπογραμμίζοντας ωστόσο τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Τι είπε για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.