ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κλίμα... πολέμου τιμών στην κινητή: Τι προσφέρουν τώρα οι πάροχοι

Ακόμα πιο επιθετική εμπορική πολιτική από τις εταιρείες για να κερδίσουν μερίδια αγοράς. Πιο φθηνά τα δεδομένα, περισσότερος χρόνος ομιλίας, εκπτώσεις για συνδυαστικά πακέτα με σταθερή τηλεφωνία.

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, με τις τιμές να βρίσκονται σε καθοδική πορεία ενόψει και της ανακοίνωσης των νέων εμπορικών πακέτων που αναμένονται από την Nova και με τη Vodafone να προσφέρει ανταγωνιστικά πακέτα, ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Οι πάροχοι, με το μερίδιο των unlimited προγραμμάτων να αυξάνεται και τα συνδυαστικά πακέτα να κερδίζουν έδαφος, προσφέρουν όλο και ελκυστικότερες προτάσεις στους καταναλωτές.

Η Wind, έριξε τις πρώτες βολές σε αυτό τον πόλεμο τιμών, με την εισαγωγή unlimited προγραμμάτων τον Φεβρουάριο στην καρτοκινητή. Παράλληλα, στο πλαίσιο της νέας πορείας που χαράζει στην Ελλάδα η Nova, σχεδιάζει να προσφέρει μέχρι το τέλος του 2022 συνδυαστικά πακέτα υπηρεσιών που θα περιλαμβάνουν σταθερή, κινητή και συνδρομητική τηλεόραση. 

Αποτέλεσμα του ανταγωνισμού των παρόχων για μερίδια σε μια αγορά, που παραμένει πάντως από τις ακριβότερες στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι ότι τιμές των επικοινωνιών, στις οποίες περιλαμβάνεται και η σταθερή τηλεφωνία, έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 5% από το 2020, ενώ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό, μόνο οι τιμές των επικοινωνιών είχαν αρνητικό πρόσημο, με πτώση 2,1% σε 12μηνη βάση.

Ανταγωνιστικά πακέτα με όπλο τα data

Με τα data να αποτελούν το δέλεαρ για τους χρήστες, η Vodafone προσφέρει στο βασικό της πακέτο unlimited ομιλία και 4GB αντί 26,2 ευρώ τον μήνα για όσους δεν το συνδυάσουν με Vodafone σταθερή. Με συνδυασμό σταθερής, η τιμή του πακέτου πέφτει στα 22,3 ευρώ, ενώ προστίθενται και ακόμη 4 GB μηνιαίως.

H Vodafone προσφέρει επίσης unlimited ομιλία και 8 GB αντί 31,3 ευρώ για τους συνδρομήτες χωρίς τη σταθερή, ενώ με τον συνδυασμό της σταθερής το πακέτο πέφτει στα 25,3 ευρώ και διπλασιάζονται τα data στα 16 GB. Όσον αφορά το unlimited πακέτο ομιλίας και data αυτό φτάνει στα 39 ευρώ για τους συνδρομητές χωρίς Vodafone σταθερή και στα 28,2 ευρώ για τον συνδυασμό με σταθερή.

Η Wind, μέχρι να ανακοινώσει τα νέα της πακέτα, προσφέρει ένα βασικό πρόγραμμα με 1.000 λεπτά ομιλίας και 3 GB στα 27 ευρώ τον μήνα, ενώ το πακέτο με unlimited ομιλία και 10 GB data είναι στα 32 ευρώ. Το πακέτο με απεριόριστα data και ομιλία βρίσκεται στα 39 ευρώ τον μήνα.

Από την πλευρά της, η Cosmote έχοντας λανσάρει την Neo από το 2021, έχει κάνει μια πολύ δυναμική κίνηση για να μεταφέρει τους χρήστες της καρτοκινητής σε ένα ευέλικτο ψηφιακό συμβόλαιο, ενώ παράλληλα προσφέρει αρκετά πακέτα στα συμβόλαια κινητής.

Ειδικότερα, η Cosmote ξεκινάει με το αρχικό πακέτο όπου προσφέρει unlimited ομιλία και 2,5 GB αντί 24 ευρώ το μήνα, ενώ αν ο συνδρομητής συνδυάζει κινητό και σταθερό στο Cosmote One διπλασιάζονται τα δεδομένα. Το αμέσως επόμενο πακέτο που προσφέρει αντί 29 ευρώ το μήνα δίνει 5 GB data με unlimited ομιλία για όσους δεν συνδυάζουν και σταθερή. Η Cosmote προσφέρει επίσης και πακέτα με 10 και 20 GB data αντί 34 και 44 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το unlimited πρόγραμμα ομιλίας και data βρίσκεται στα 54 ευρώ όταν δεν συνδυάζει σταθερή και κινητή στο Cosmote One, ενώ στο συνδυαστικό πακέτο η τιμή κατεβαίνει στα 48,5 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote TV: Πήρε τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε συνδρομητές το δ' τρίμηνο

Για πρώτη φορά από το 2020, η Cosmote TV είχε απώλεια συνδρομητών στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Πιέσεις από τον ανταγωνισμό με φθηνότερα συνδυαστικά πακέτα. Πλησίασε τους 400.000 συνδρομητές η Nova, πάνω από 165.000 η Vodafone.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης με την επαναφορά του τέλους 10%

Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην επαναφορά του τέλους παρά την αντίδραση των εγχώριων τηλεπικοινωνιακών παρόχων που ζητούν να φορολογηθούν και οι πλατφόρμες όπως το Netflix και το Disney+.
tv_piracy
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς έγιναν οι πειρατές... κυρίαρχοι στη συνδρομητική τηλεόραση

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζονται οι πειρατικές συνδέσεις στην Ελλάδα και έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Πώς λειτουργούν και τι προσφέρουν τα «μποξάκια». Οι κίνδυνοι για τους χρήστες και οι διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις χρεώσεων στις τηλεπικοινωνίες άρχισαν να εξετάζουν οι εταιρείες

Ακριβή ενέργεια, πληθωριστικές πιέσεις και μισθολογικές αυξήσεις δημιουργούν δύσκολη εξίσωση στον κλάδο, τονίζει ο επικεφαλής της Vodafone, Χ. Μπρουμίδης και εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια το 2023.