ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τρ. Πειραιώς: Σύμβαση με το Δημόσιο για την πληρωμή των κοινοτικών ενισχύσεων

Το έργο συνδέεται με χρηματοδότηση από την Τράπεζα έως 2,5 δισ. ευρώ, ετησίως. Στόχος είναι η έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών- εθνικών ενισχύσεων, που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε από το Ελληνικό Δημόσιο, για την τετραετία 2022- 2026, την τήρηση, την ταμειακή διαχείριση και τη χρηματοδότηση του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ). Το έργο συνδέεται με χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους έως 2,5 δισ. ευρώ, ετησίως. Στόχος είναι η έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών- εθνικών ενισχύσεων, που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στους δικαιούχους. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η σύμβαση υπεγράφη στις 13 Οκτωβρίου 2022 από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλ. Αλεξάνδρου και τον Ανώτερο Διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Ι. Χανιωτάκη. Παρέστησαν ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Θ. Τζούρος και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ε. Σημανδράκος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από διεθνή διαγωνισμό, αναλαμβάνει τη διαχείριση και τη χρηματοδότηση των κοινοτικών και εθνικών ενισχύσεων, με περίπου 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, από φέτος και μέχρι το 2026. Στηρίζουμε τις παραγωγικές και επιχειρηματικές δυνάμεις του Αγροδιατροφικού Τομέα για να συνεχίσουν να παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα στην περιφέρεια. Στην Τράπεζα Πειραιώς πιστεύουμε ότι ο Αγροδιατροφικός Τομέας μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις επιτυχώς και να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».  

Με τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, για το έτος 2022 προς τους δικαιούχους αγρότες.

Με τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει έμπρακτα την ενεργό στήριξή της στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και στον αγροτικό κόσμο της χώρας. Η Τράπεζα διαθέτει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της συνεργασίας αυτής, καθώς εκτελεί ήδη το έργο με απόλυτη επιτυχία από το 2012. Σημειώνεται ότι, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί, μέχρι σήμερα, κατά ISO 9001:2015 στην ταμειακή διαχείριση και στις πληρωμές Κοινοτικών Γεωργικών Ενισχύσεων προς παραγωγούς.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Χριστοδούλου (Πειραιώς): Θετικές οι προοπτικές του factoring στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Factoring, ανεξάρτητα από την επίδραση που έχει το μέγεθος της οικονομίας, το ίδιο το προϊόν Factoring έχει δημιουργήσει μια δυναμική προοπτική.