ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mevaco-Metallourgiki
Φωτο: Mevaco

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη Mevaco και τη Fincantieri για κορβέτες

Μεταξύ των δύο εταιρειών υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης / Κατανόησης / Συνεννόησης (ΜoU) , στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το Πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων κορβετών.

Μνημόνιο συναντίληψης (MoU) με την ιταλική εταιρεία Fincantieri υπέγραψε η Mevaco Μεταλλουργική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων κορβετών και την παροχή ολοκληρωμένης υλικοτεχνικής υποστήριξης και υπηρεσιών υποστήριξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Mevaco:

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «MEVACO A.E.» (εφεξής «Εταιρεία»), γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4.1.3.6 του Κανονισμού του Χ.Α. και του άρθρου 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, ότι την 12η Οκτωβρίου 2022 προέβη στην υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης/ Κατανόησης / Συνεννόησης (ΜoU) με την αλλοδαπή (ιταλική) εταιρεία FINCANTIERI S.p.A.

Ειδικότερα, μεταξύ της Εταιρείας και της FINCANTIERI υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης / Κατανόησης / Συνεννόησης (ΜoU) , στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το Πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων (4) κορβετών και την παροχή ολοκληρωμένης υλικοτεχνικής υποστήριξης (Integrated Logistic Support – ILS) και υπηρεσιών υποστήριξης (In Service Support – ISS), δυνάμει του οποίου Μνημονίου η Εταιρεία αναγνωρίζεται και καθίσταται εν δυνάμει προμηθευτής της FINCANTIERI στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος.

Η κατάρτιση του ως άνω Μνημονίου Συναντίληψης / Κατανόησης / Συνεννόησης (ΜoU) πιστοποιεί και επιβεβαιώνει την πολυσχιδή παραγωγική ικανότητα, την αποδεδειγμένη μακρά εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, ενώ αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αξιοπιστία αυτής ως προς την δυνατότητα ανάληψης και επιτυχούς υλοποίησης σημαντικών έργων του αμυντικού τομέα, τα οποία διακρίνονται για τις αυστηρές προδιαγραφές και τις υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Diehl-Defence-IRIS T
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η IDE επεκτείνει τη συνεργασία της με την Diehl Defence για το IRIS-T

H νέα επιτυχία της Intracom Defense είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της εταιρείας για την επίτευξη υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας, στην σχεδίαση και παραγωγή προϊόντων υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων.
SEKPY
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΚΠΥ: Χαιρετίζει τη σημερινή συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για την Άμυνα

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού επισημαίνει ότι: «η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί εκτός των άλλων, ιστορική ευκαιρία για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας».
Theon Sensors-International_Golden_Group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Theon Sensors: Νέα συνεργασία με την International Golden Group, στην IDEX

Η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε στους επαγγελματίες του κλάδου και στην παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης.