ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:29 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
GEK TERNA
Πηγή: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στα 635 εκατ. ευρώ η συνεισφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο ελληνικό ΑΕΠ

Ο όμιλος υποστηρίζει το εισόδημα περισσότερων από 54.000 ανθρώπων και για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας που προσφέρει, υποστηρίζει άλλες 6 θέσεις εργασίας στη χώρα. Στα 264 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα του κράτους από τη δραστηριότητα του ομίλου.

Ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνική οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας έχει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που έχει δημιουργήσει περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας ενισχύοντας παράλληλα τα έσοδα του κράτους μέσα από τις δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με στοιχεία της κοινωνικοοικονομικής επίδρασης για το 2021, που διεξήχθη σε συνεργασία με την ΕΥ Ελλάδος, από τις δραστηριότητες του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη χώρα μας το περασμένο έτος, προέκυψαν τα παρακάτω οφέλη σε εθνικό επίπεδο:

  • 635 εκατ. ευρώ ή 0,35% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) είναι η συνολική προστιθέμενη αξία που δημιούργησε ο όμιλος.
  • 264 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,4% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους, προήλθαν από τη δραστηριότητα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
  • Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποστηρίζει το εισόδημα 54.304 ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία 
  • 20.886 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία, ήτοι 0,55% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα, υποστηρίζονται μέσω των δραστηριοτήτων του ομίλου. 
  • Κάθε 1 άμεση θέση εργασίας που προσφέρει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποστηρίζει άλλες 6 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.
  • 443 εκατ. ευρώ είναι η συνολική προστιθέμενη αξία που δημιουργείται για τους εγχώριους προμηθευτές από τις δραστηριότητες του ομίλου.

Επιπλέον, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης που υλοποιεί, διέθεσε 3,54 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων  για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας, τη δημιουργία σχολικών υποδομών σε σεισμόπληκτες περιοχές (πλήρης ανακατασκευή Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου), την παροχή μηχανημάτων έργου στην Πολιτική Προστασία και στο Πυροσβεστικό Σώμα για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών και τη δημιουργία προγράμματος στήριξης επαγγελματιών πρωτογενούς τομέα στην Εύβοια, ενώ συνέβαλε στην υλοποίηση πλήθους πολιτιστικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα, μέσω του χορηγικού του προγράμματος. 

Με πολυσχιδή δραστηριότητα σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρωταγωνιστεί στα έργα παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, στην κυκλική οικονομία, στις υποδομές και στις παραχωρήσεις, απασχολώντας 4.000 εργαζομένους και προωθώντας προς υλοποίηση επενδύσεις 6,5 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν περισσότερες από 20.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μέσα στην επόμενη πενταετία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Perdikaris-Giannis-GEK-TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Περδικάρης (ΤΕΡΝΑ): Οι νέοι κίνδυνοι για ζημιές στις κατασκευές

Η αύξηση του ανεκτέλεστου υπολοίπου έργων δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός για τις εταιρείες και να τις οδηγεί σε παραγωγή ζημιών, τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
GEK TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι ομολογιούχοι ενέκριναν την αλλαγή όρων των δανείων

Η επαναληπτική Συνέλευση παρείχε τη συναίνεση των ομολογιούχων για την χρήση των καθαρών εσόδων από την εκποίηση ενός Εξαιρούμενου Περιουσιακού Στοιχείου σύμφωνα με τις χρήσεις που προβλέπονται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καταβάλει την 1η Ιουλίου τους τόκους του εταιρικού ομολόγου

Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων ανέρχεται στο ποσό των 6.951.388,89 ευρώ, ήτοι ποσό 13,9027 ευρώ ανά ομολογία  το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 2,75% ετησίως και αντιστοιχεί σε 500.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στο ΧΑ.