ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Στο 5,26% ενισχύθηκε το ποσοστό που κατέχει η Covalis Capital

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ «η συνολική συμμετοχή της Covalis Capital LLP καθώς και του απώτατου ελέγχοντα κ. Zilvinas Mecelis διαμορφώθηκε συνολικώς στα 20.125.344 (ή 5,26%) δικαιώματα ψήφου της ΔΕΗ».

Την αύξηση του μεριδίου της Covalis Capital στο 5,26% του μετοχικού της κεφαλαίου, γνωστοποίησε η ΔΕΗ με χρηματιστηριακή της ανακοίνωσης. 

Όπως επισημαίνεται σε αυτήν: «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με σχετική γνωστοποίηση που έλαβε στις 20.10.2022 από την εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Covalis Capital LLP καθώς και τον απώτατο ελέγχοντα αυτής, κ. Zilvinas Mecelis - επενδυτικά κεφάλαια, κανένα εκ των οποίων δεν υπερβαίνει μεμονωμένα το ελάχιστο όριο του 5%, που τελούν υπό τη διαχείριση της Covalis Capital LLP απέκτησαν στις 17.10.2022:

  • 402.504 δικαιώματα ψήφου (ή 0,10%) που ενσωματώνονται σε μετοχές και
  • 19.722.840 δικαιώματα ψήφου (ή 5,16%) προερχόμενα από σύναψη χρηματοοικονομικών συμβάσεων επί διαφορών (contracts for differences – CFDs), με διακανονισμό σε μετρητά, (άρθρο 11 παρ. 1 (β) του Ν. 3556/2007, ήτοι μέσω της σύναψης χρηματοπιστωτικού μέσου που δεν παρέχει μεν δικαίωμα απόκτησης μετοχών της Εταιρείας, αλλά έχει αντίστοιχη οικονομική επίπτωση).

Ως εκ τούτου η συνολική συμμετοχή της Covalis Capital LLP καθώς και του απώτατου ελέγχοντα κ. Zilvinas Mecelis διαμορφώθηκε συνολικώς στα 20.125.344 (ή 5,26%) δικαιώματα ψήφου της ΔΕΗ Α.Ε. (ήτοι, το άθροισμα των δικαιωμάτων ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές και των δικαιωμάτων ψήφου που προέρχονται από χρηματοπιστωτικά μέσα).

Απώτατος ελέγχων της εταιρείας διαχείρισης Covalis Capital LLP, μέσω αλυσίδας ελεγχόμενων επιχειρήσεων (IGE Investments Limited, Covalis Capital GP Limited, Covalis Capital LP, Covalis Capital (Cayman) Limited, Covalis Capital (UK) Limited), οι οποίες όρισαν την Covalis Capital LLP ως εκπρόσωπο προκειμένου να προβεί στην απαιτούμενη γνωστοποίηση, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 4 της απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Κ. υπ’ αριθμ. 1/434/3.7.2007, είναι ο κ. Zilvinas Mecelis».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΗ κτίριο πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Παράδοση του Mini Park στον Δήμο Αμαρουσίου για αστική βιωσιμότητα

Η ΔΕΗ παρέδωσε στους κατοίκους του Αμαρουσίου νέο Mini Park 275 τ.μ. στη συμβολή Μπασδέκη και Σύμης. Ο χώρος έχει καθιστικά, φωτισμό και πράσινο, με στόχο δροσιά, λιγότερη ρύπανση και καλύτερη ποιότητα ζωής.
ΔΕΗ κτίριο πρόσοψη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΗ: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Μέγαρο Αρσακείου με διευρυμένο ωράριο & ζώνες

Η ΔΕΗ εγκαινιάζει νέο κατάστημα στο Μέγαρο Αρσακείου (Σταδίου 42–46, είσοδος Αρσάκη 6) με μοντέρνο design, 3 ζώνες εξυπηρέτησης, ωράριο έως 20:00 και myΔΕΗ 24/7. Με ραντεβού εύκολα
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ απαγόρευσε στον Ανδρουλάκη επίσκεψη στη μονάδα «Πτολεμαΐδα V»

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η ΔΕΗ αρνήθηκε επίσκεψη του Ν. Ανδρουλάκη στη μονάδα «Πτολεμαΐδα V» και επαφή με εργαζόμενους, επικαλούμενη «επιχειρησιακούς λόγους». Το κόμμα μιλά για προσχήματα και προσπάθεια αποφυγής λογοδοσίας.
Κατάστημα ΔΕΗ εξωτερικά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Σταθερό στα 0,139 ευρώ/kWh το πράσινο τιμολόγιο Ιανουαρίου 2026

Η ΔΕΗ διατηρεί σταθερή την τιμή του πράσινου οικιακού τιμολογίου στα 0,139 €/kWh για τον Ιανουάριο 2026, παρά τις αυξήσεις στη χονδρική. Η τιμή είναι κατά 10% χαμηλότερη από το 2025, ενώ στις χαμηλές ζώνες τιμολογείται στα 0,125 €/kWh.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε Powertech όμιλο με πακέτα υπηρεσιών «όλα σε ένα»

Από το σταθερό τηλέφωνο και τα συνδρομητικά φωτοβολταϊκά μέχρι τις πωλήσεις οικιακών συσκευών και την είσοδό της στην ψηφιακή διαχείριση των πολυκατοικιών το πακέτο των υπηρεσιών της ΔΕΗ που κάνει «ποδαρικό» στο 2026.