ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου υποδέχθηκε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, στο περίπτερο της Τράπεζας Πειραιώς στην 29η Agrotica.

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και κλάδο της αγροδιατροφής

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει με συνέπεια τον Αγροδιατροφικό Τομέα της οικονομίας και αναγνωρίζει πλήρως την ανάγκη για ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και την ένταξη περισσότερων γυναικών στον κλάδο.

Στο πλαίσιο της 29ης AGROTICA, τη μεγαλύτερη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους κορυφαίων Συνεταιρισμών της χώρας από όλο το φάσμα του αγροτικού τομέα.

Εξειδικευμένα στελέχη της Αγροτικής Τραπεζικής βρίσκονταν στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Πειραιώς και παρείχαν πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του ομίλου, που απευθύνονται σε  αγρότες, αγροτικές επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, αλλά και σε συνδεδεμένες, με τον αγροτικό τομέα, επιχειρήσεις.

Σε ειδική εκδήλωση, η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε στους νέους αγρότες το δρόμο για την υλοποίηση των επενδυτικών τους αναγκών. 

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς κ. Αλέξης Πολυτάκης, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στην ενίσχυση όλων των νέων αγροτών της χώρας ανεξάρτητα από το αν έχουν ενταχθεί ή όχι στο Μέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με μια ολοκληρωμένη δέσμη ενεργειών και πρωτοβουλιών χρηματοδοτικής στήριξης. Σκοπός παραμένει η κάλυψη τόσο των αναγκών ρευστότητας όσο και των επενδυτικών αναγκών των νέων αγροτών, με στόχο την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου».

Τα πλεονεκτήματα του Μέτρου 6.1 του ΠΑΑ παρουσίασε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευθύμιος Τσιατούρας, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη της ορθούς αξιοποίησης των 525 εκατ. ευρώ από τους χιλιάδες νέους αγρότες που επωφελούνται της κοινοτικής και εθνικής συγχρηματοδότησης. 

Την αναγκαιότητα συνεργειών μέσα από τα συνεργατικά σχήματα ανέδειξε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στις γυναίκες αγρότισσες επιμόρφωση, καθοδήγηση και δικτύωση μέσα από το πρόγραμμα Equall Women in Agriculture, όπως επισήμανε από τη Μονάδα Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων του Ομίλου Πειραιώς, η κα Νάνσυ Ζαχαριάδου και κάλεσε τις ενδιαφερόμενες να δηλώσουν συμμετοχή στο www.equall.gr.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Αλκιβιάδης Αλεξάνδρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γ. Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων  Μηχανημάτων κ. Σ. Μπαλουκτσής και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Ν. Παυλονάσιος.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Δάνεια σε αγρότες έως 25.000 ευρώ με χαμηλό επιτόκιο

Η τράπεζα σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα χρηματοδοτήσουν επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και στην επεξεργασία τροφίμων.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Νέο Πρόγραμμα για μικροχρηματοδοτήσεις αγροτών μέχρι 25.000 ευρώ

Το Πρόγραμμα που θα είναι σύντομα διαθέσιμο από την Τράπεζα σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, προβλέπει πλήρη επιδότηση τόκων για τα δύο πρώτα χρόνια του δανείου και χαμηλά επιτόκια για τα επόμενα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις εγκαταστάσεις της Venus Growers βρέθηκε η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς

Η Venus αποτελεί τη ναυαρχίδα των ελληνικών εξαγωγών καθώς αντιπροσωπεύει το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών τυποποιημένου προϊόντος με βάση το ροδάκινο. Το 2013 ξεκίνησε τη συνεργασία με την τράπεζα μέσω της Συμβολαιακής Τραπεζικής.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Στρατηγική επιλογής της Πειραιώς η στήριξη της αγροδιατροφής

Η επίσκεψη στη Θεσσαλία σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να σταθεί στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, θέτοντας στη διάθεση τους πληθώρα επιλογών για χρηματοδότηση.