ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: ΟΤΕ

Μεγάλη επιτυχία του ΟΤΕ: Επταετές ομόλογο με επιτόκιο 1%

Η εταιρία εκμεταλλεύτηκε την υποχώρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και συγκέντρωσε προσφορές επενδυτών 4,5 φορές μεγαλύτερες από το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε.

Μεγάλη επιτυχία είχε η έξοδος του ΟΤΕ στη διεθνή αγορά ομολόγων, καθώς το 7ετές ομόλογο του Οργανισμού έγινε ανάρπαστο, συγκεντρώνοντας προσφορές 4,5 φορές υψηλότερες από το ποσό που ζητήθηκε, ενώ το κουπόνι της έκδοσης συμπιέσθηκε σε ποσοστό μόλις 1%.

Αυτό σημαίνει ότι με την έκδοση των 500 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει παλαιότερο ομόλογο με επιτόκιο 3,5%, ο ΟΤΕ επιτυγχάνει μεγάλη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού του, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τη γενικότερη ευνοϊκή συγκυρία στην αγορά ομολόγων, αλλά και την πολύ υψηλή πιστοληπτική του αξιολόγηση.

Χάρη στην υψηλή αξιολόγηση της μητρικές Deutsche Telekom, ο ΟΤΕ απολαμβάνει αξιολόγηση από την S&P BB+, που είναι υψηλότερη από αυτή του Ελληνικού Δημοσίου, απέχοντας μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ υπάρχουν προσδοκίες ότι σύντομα θα ανεβεί στο investment grade. Η Telekom θα απορροφήσει το 20% της σημερινής έκδοσης, διαθέτοντας στον ΟΤΕ 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι την έκδοση του ΟΤΕ «έτρεξαν» η BNP Paribas και η Goldman Sachs.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

deutsche telecom-ote-germania
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 500 άτομα θα εργάζονται στο Hub της DT στη Θεσσαλονίκη

Ήδη έχουν φτάσει οι πρώτοι 258 επιστήμονες πληροφορικής, προερχόμενοι κυρίως από την Αγία Πετρούπολη ενώ στελέχη του ΟΤΕ αναφέρουν πως το νέο hub της Deutsche Telekom στοχεύει να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο καινοτόμα κέντρα πληροφορικής στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντλεί 150 εκατ. ευρώ ο ΟΤΕ για επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

O ΟΤΕ προχωρά στην άντληση κεφαλαίων μέσω δανειακής σύμβασης με την EBRD και είναι η πρώτη που υλοποιείται στη χώρα στις ψηφιακές επενδύσεις, με την χρήση δανειακών κεφαλαίων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.