ΓΔ: 895.66 0.05% Τζίρος: 33.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:39:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: ΟΤΕ

Μεγάλη επιτυχία του ΟΤΕ: Επταετές ομόλογο με επιτόκιο 1%

Η εταιρία εκμεταλλεύτηκε την υποχώρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και συγκέντρωσε προσφορές επενδυτών 4,5 φορές μεγαλύτερες από το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε.

Μεγάλη επιτυχία είχε η έξοδος του ΟΤΕ στη διεθνή αγορά ομολόγων, καθώς το 7ετές ομόλογο του Οργανισμού έγινε ανάρπαστο, συγκεντρώνοντας προσφορές 4,5 φορές υψηλότερες από το ποσό που ζητήθηκε, ενώ το κουπόνι της έκδοσης συμπιέσθηκε σε ποσοστό μόλις 1%.

Αυτό σημαίνει ότι με την έκδοση των 500 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει παλαιότερο ομόλογο με επιτόκιο 3,5%, ο ΟΤΕ επιτυγχάνει μεγάλη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού του, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τη γενικότερη ευνοϊκή συγκυρία στην αγορά ομολόγων, αλλά και την πολύ υψηλή πιστοληπτική του αξιολόγηση.

Χάρη στην υψηλή αξιολόγηση της μητρικές Deutsche Telekom, ο ΟΤΕ απολαμβάνει αξιολόγηση από την S&P BB+, που είναι υψηλότερη από αυτή του Ελληνικού Δημοσίου, απέχοντας μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ υπάρχουν προσδοκίες ότι σύντομα θα ανεβεί στο investment grade. Η Telekom θα απορροφήσει το 20% της σημερινής έκδοσης, διαθέτοντας στον ΟΤΕ 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι την έκδοση του ΟΤΕ «έτρεξαν» η BNP Paribas και η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Καμία επίπτωση στην οικονομική θέση από την εξαγορά του 30% της TKRM

Όπως αναφέρει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωση του, το τίμημα της αγοράς του 30% της TKRM θα καθοριστεί από ανεξάρτητους συμβούλους ωστόσο δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά από τη λογιστική αξία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Στις 2 Ιουλίου η καταβολή του μερίσματος 0,68 ευρώ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα. Δικαιούχοι του  μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την 28η Ιουνίου 2021 (Record Date).
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Έργο αναβάθμισης υποδομών και κυβερνοασφάλειας για την Τρ. Χανίων

Το έργο τριετούς διάρκειας, περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του εξοπλισμού δικτύων, δεδομένων και φωνής, τόσο στα κεντρικά γραφεία, όσο και στα καταστήματα και τα ΑΤΜ’s της Τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο 5% αύξησε το μερίδιό της σε ΟΤΕ η Massachusetts Financial Service

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ «ο αριθμός των μετοχών μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η MFS για λογαριασμό πελατών της, αμοιβαίων κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών, ανέρχεται σε 23.035.868»