ΓΔ: 1195.33 -1.16% Τζίρος: 32.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:36:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγη: ΟΤΕ

Μεγάλη επιτυχία του ΟΤΕ: Επταετές ομόλογο με επιτόκιο 1%

Η εταιρία εκμεταλλεύτηκε την υποχώρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και συγκέντρωσε προσφορές επενδυτών 4,5 φορές μεγαλύτερες από το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε.

Μεγάλη επιτυχία είχε η έξοδος του ΟΤΕ στη διεθνή αγορά ομολόγων, καθώς το 7ετές ομόλογο του Οργανισμού έγινε ανάρπαστο, συγκεντρώνοντας προσφορές 4,5 φορές υψηλότερες από το ποσό που ζητήθηκε, ενώ το κουπόνι της έκδοσης συμπιέσθηκε σε ποσοστό μόλις 1%.

Αυτό σημαίνει ότι με την έκδοση των 500 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει παλαιότερο ομόλογο με επιτόκιο 3,5%, ο ΟΤΕ επιτυγχάνει μεγάλη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού του, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τη γενικότερη ευνοϊκή συγκυρία στην αγορά ομολόγων, αλλά και την πολύ υψηλή πιστοληπτική του αξιολόγηση.

Χάρη στην υψηλή αξιολόγηση της μητρικές Deutsche Telekom, ο ΟΤΕ απολαμβάνει αξιολόγηση από την S&P BB+, που είναι υψηλότερη από αυτή του Ελληνικού Δημοσίου, απέχοντας μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ υπάρχουν προσδοκίες ότι σύντομα θα ανεβεί στο investment grade. Η Telekom θα απορροφήσει το 20% της σημερινής έκδοσης, διαθέτοντας στον ΟΤΕ 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι την έκδοση του ΟΤΕ «έτρεξαν» η BNP Paribas και η Goldman Sachs.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ote T
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

To σήμα «T» τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του Διοικητικού Μεγάρου του OTE

Η Deutsche Telekom την οποία συμβολίζει το σήμα, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, πάνω από 207.000 εργαζομένους και έσοδα 114,4 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την «πόρτα» για τη δημιουργία 6G δικτύων στην Ευρώπη ανοίγει η Cosmote

Η Cosmote συμμετέχει στο ερευνητικό έργο 6G-SANDBOX που στοχεύει στην ενσωμάτωση δορυφόρων στα επίγεια δίκτυα 5G και στις μελλοντικές τεχνολογίες 6G και αναπτύσσει την πειραματική υποδομή 6G στην Αθήνα.
optiki ina-fiber-internet-broadband
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

O όμιλος ΟΤΕ φέρνει ταχύτητες 1Gbps σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές

Πρόκειται για μία επένδυση του ΟΤΕ για την ανάπτυξη των δικτυακών υποδομών της χώρας, ύψους 375 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 130 εκατ. θα καλυφθούν από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Τσαμάζ: Το 2022 πετύχαμε τους στόχους μας, συνεχίζουμε τις επενδύσεις

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ομίλου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ τόνισε ότι οι επενδύσεις αποτελούν προϋπόθεση για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας ανάπτυξης.