Πηγη: ΟΤΕ

Μεγάλη επιτυχία του ΟΤΕ: Επταετές ομόλογο με επιτόκιο 1%

Η εταιρία εκμεταλλεύτηκε την υποχώρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και συγκέντρωσε προσφορές επενδυτών 4,5 φορές μεγαλύτερες από το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε.

Μεγάλη επιτυχία είχε η έξοδος του ΟΤΕ στη διεθνή αγορά ομολόγων, καθώς το 7ετές ομόλογο του Οργανισμού έγινε ανάρπαστο, συγκεντρώνοντας προσφορές 4,5 φορές υψηλότερες από το ποσό που ζητήθηκε, ενώ το κουπόνι της έκδοσης συμπιέσθηκε σε ποσοστό μόλις 1%.

Αυτό σημαίνει ότι με την έκδοση των 500 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσει παλαιότερο ομόλογο με επιτόκιο 3,5%, ο ΟΤΕ επιτυγχάνει μεγάλη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού του, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τη γενικότερη ευνοϊκή συγκυρία στην αγορά ομολόγων, αλλά και την πολύ υψηλή πιστοληπτική του αξιολόγηση.

Χάρη στην υψηλή αξιολόγηση της μητρικές Deutsche Telekom, ο ΟΤΕ απολαμβάνει αξιολόγηση από την S&P BB+, που είναι υψηλότερη από αυτή του Ελληνικού Δημοσίου, απέχοντας μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ υπάρχουν προσδοκίες ότι σύντομα θα ανεβεί στο investment grade. Η Telekom θα απορροφήσει το 20% της σημερινής έκδοσης, διαθέτοντας στον ΟΤΕ 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι την έκδοση του ΟΤΕ «έτρεξαν» η BNP Paribas και η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Εγκρίθηκε από τους μετόχους το πρόγραμμα μετασχηματισμού

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ θα δημιουργηθούν τρεις θυγατρικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν τις δραστηριότητες εξυπηρέτησης και υποστήριξης, λιανικών καταστημάτων και τεχνικής υποστήριξης αντίστοιχα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Έργο στη Φινλανδία για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ήδη αναλάβει, δύο ακόμη έργα για τον Οργανισμό, με το νέο έργο να αφορά σε ε συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης, υλοποίησης και υποστήριξης εφαρμογών και συστημάτων που βασίζονται σε τεχνολογίες Microsoft.