ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προχωρά το "Mykonos Project": Επένδυση 60 εκατ. υψηλής αισθητικής

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Θα κατασκευαστεί ένα μυκονιάτικο χωριό με 95 πολυτελείς κατοικίες σε σχέδια του κορυφαίου Έλληνα αρχιτέκτονα Νίκου Βαλσαμάκη από το fund που ανέλαβε τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να έχει περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα του ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ) για τη δεύτερη επένδυση της AGC Equity Partners στην Ελλάδα, μετά τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο επενδυτικός όμιλος, στον οποίο συμμετέχουν κεφάλαια από το Άμπου Ντάμπι, το Κουβέιτ, κ.α., προωθεί την κατασκευή του “The Mykonos Project", ενός μυκονιάτικου χωριού με 95 πολυτελείς κατοικίες, σε σχέδια του 95χρονου κορυφαίου Έλληνα αρχιτέκτονα Νίκου Βαλσαμάκη. Το ΕΣΧΑΣΕ για τη μεγάλη επένδυση των 60 εκατ. ευρώ, με τα σχέδια του Βαλσαμάκη, του ανθρώπου που θεωρείται ο κορυφαίος εκφραστής του ελληνικού μοντερνισμού, εγκρίθηκε την Παρασκευή από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) και οδεύει προς το ΣτΕ.

Όπως εξήγησαν την Παρασκευή, κατά την παρουσίαση της επένδυσης, οι εκπρόσωποι της AGC Equity Partners και οι συνεργάτες του Ν. Βαλσαμάκη, θέλουν να δημιουργήσουν μια επένδυση που θα ξεχωρίσει στην ήδη επιβαρυμένη από τον τουρισμό Μύκονο.

Στο οικόπεδο των 61 στρεμμάτων στην παραλία Καραπέτης επιδιώκεται η κατασκευή ενός πολυτελούς συγκροτήματος που θα μοιάζει με τα παραδοσιακά χωριά του νησιού, με μικρές γειτονιές. Ο Ν. Βαλσαμάκης έχει βάλει τη σφραγίδα του σε γνωστά ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία όπως το Apollon Palace στο Καβούρι, η αλυσίδα «Αμαλία» (Δελφοί, Ολυμπία, Ναύπλιο), το «Δαίδαλος» στην Κω, το έργο επέκτασης του Grand Hotel Astir Palace στην Ρόδο, κ.α.

Το συγκρότημα θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με δυναμικότητα περί τις 200 κλίνες, ενώ θα διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα. Επιπλέον σχεδιάζεται στο παραλιακό μέτωπο η χωροθέτηση μικρού καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Κεφάλαια 1,5 δισ. κινητοποιήθηκαν σε πέντε ημέρες

Στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν ταχύτατα σειρά μεγάλων επενδύσεων που είχαν κολλήσει για διάφορους λόγους επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Μάλιστα την Παρασκευή, το ΚΣΔ προώθησε προς υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προώθηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης «ELOUNDA HILLS» από την ρωσικών συμφερόντων Mirum Hellas στην Ελούντα.

Το Προεδρικό Διάταγμα με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο της συγκεκριμένης επένδυσης εγκρίθηκε από το ΣτΕ μόλις σε 2,5 μήνες.  Η επένδυση, ύψους 450 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατασκευή, στον δήμο Αγίου Νικολάου, σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης. Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνουν πως αν συνυπολογιστούν και οι επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού κοντά στο ένα δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, τότε «ο κρατικός μηχανισμός κινητοποίησε κεφάλαια άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου μέσα σε πέντε ημέρες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Autohellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα δώσει ώθηση στα κέρδη η Autohellas με το ομολογιακό των 200 εκατ.

Εξόφληση παλαιών δανείων και επενδύσεις στον στόλο οχημάτων προγραμματίζει η Autohellas. Από 17-19 Ιανουαρίου η δημόσια προσφορά για το ομόλογο. Νέο ιστορικό ρεκόρ το 2023 σε πωλήσεις και κέρδη.
Αεροδρόμιο Καλαμάτας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Απογειώνεται» τον Μάρτιο ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Και τα τέσσερα σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για να αναλάβουν την παραχώρηση του αεροδρομίου για 40 χρόνια. Στόχος εντός του 2025 να αρχίσουν τα έργα αναβάθμισης.