ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MotorOil_refinery
Το διυλιστήριο της Motor Oil. Πηγή: Shutterstock

Motor Oil: Εκτινάχθηκαν τα κέρδη σε 1 δισ. στο 9μηνο, τζίρος 12,7 δισ.

Κύκλο εργασιών ύψους 12,66 δισ. ευρώ εμφάνισε η εταιρεία στο εννεάμηνο, λόγω και της μεγάλης ανόδου στην τιμή της βενζίνης. Στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη έφτασαν τα 321,34 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν πενταπλάσια κέρδη για το 9μηνο του 2022 ανακοίνωσε η Motor Oil, τα οποία ανήλθαν σε 1,27 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 12,6 δισ. ευρώ. Επίσης τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ. 

Όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο, στα 321,34 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη, υπερτριπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες καταστάσεις του ομίλου. 

Ο όμιλος εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 4,76 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, από 2,98 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 405,2 εκατ. ευρώ. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για ενεργειακή μετάβαση, με ορίζοντα το 2030

Κάτω από αυτή την «ομπρέλα» βρίσκονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ, στρατηγικής σημασίας για τον όμιλο, τα πετροχημικά προϊόντα, το φυσικό αέριο, τα βιοκαύσιμα, το υδρογόνο και σαφώς η απανθρακοποίηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκτίναξη 73% στα έσοδα της Motor Oil, σχεδόν τριπλάσια η κερδοφορία

Οι υψηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου και τα αυξημένα περιθώρια διύλισης σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ζήτησης καυσίμων στην εγχώρια αγορά έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Revoil: Αύξηση 55% των κερδών στο εννεάμηνο, ανήλθαν στα 5,36 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα επίσης κερδοφόρο τέταρτο τρίμηνο κλείνοντας μία ακόμα χρήση με σημαντική βελτίωση του συνόλου των μεγεθών της ενώ παράλληλα εξακολουθεί να μειώνει τον τραπεζικό της δανεισμό.