ΓΔ: 906.46 0.26% Τζίρος: 26.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Peiraios-AMEA
(Από αριστερά) : Β. Κουτεντάκης, Π. Μαρκοστάμος, Κ. Μιχαλόπουλος, Β. Νασούλα, Δ. Σηφάκης, Ν. Γιαλλούρης, Ζ. Γερουλάνου, Γ. Χαντζηνικολάου.

Τρ. Πειραιώς: Παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης σε ΑμεΑ

H συνεχής αναβάθμιση της τραπεζικής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ αποτελεί σταθερή δέσμευση της Τράπεζας και διευρύνει περαιτέρω το πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που υλοποιεί.

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση,  ένα διευρυμένο καινοτόμο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών ειδικά σχεδιασμένων για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεχής αναβάθμιση της τραπεζικής εξυπηρέτησης των ΑμεΑ αποτελεί σταθερή δέσμευση της Τράπεζας και διευρύνει περαιτέρω το πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων που υλοποιεί υπηρετώντας την αξία της κοινωνικής συμπερίληψης, με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται μέσω του προγράμματος EQUALL που υποστηρίζει την κοινωνική ισότητα μέσα από την εξάλειψη κοινωνικών διακρίσεων, αποκλεισμών και έμφυλων στερεοτύπων.

Η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις και σύγχρονες τεχνολογικές και ψηφιακές εφαρμογές, έχει υλοποιήσει την τελευταία επταετία σημαντικά έργα για τη διασφάλιση της ισότιμης και  ανεμπόδιστης πρόσβασης των ΑμεΑ με στόχο την ολοκληρωμένη τραπεζική τους εξυπηρέτηση. Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, ομοσπονδίες & συνδέσμους, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει σε ουσιαστικό βαθμό στην προσαρμογή και εξέλιξη του τρόπου λειτουργίας της Τράπεζας.

Όπως επεσήμανε κατά την παρουσίαση, ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου: «Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην αλλαγή κουλτούρας στην κοινωνία και στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς. Η Τράπεζα είναι στρατηγικά δεσμευμένη να υποστηρίζει τη μετάβαση της οικονομίας και της κοινωνίας μας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και αυτό προϋποθέτει την ισότητα, την εξάλειψη των διακρίσεων, τις ίσες ευκαιρίες και την ελεύθερη προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων». 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου τόνισε: «Η Τράπεζα Πειραιώς είναι διαχρονικά πρωτοπόρος στο χώρο της ψηφιακής τραπεζικής με στόχο πάντα να προσφέρει τις πλέον αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες της. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία δεν είναι κοινωνικά ουδέτερη. Η τεχνολογία πρέπει να είναι ανθρωποκεντρική και είναι στο χέρι μας να αξιοποιούμε τις εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο, με γνώμονα ακριβώς τις μεγάλες αξίες που θέλουμε να υπηρετούμε. Και κορυφαία αξία είναι η ισότητα των ανθρώπων σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για οποιοδήποτε λόγο και σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Λαμβάνοντας το λόγο ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κ. Δημήτρης Σηφάκης επισήμανε: «Η μακροχρόνια συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς είναι πολύ σημαντική, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί από κοινού καινοτόμες εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία, ενισχύουν την προσβασιμότητα στις τραπεζικές υπηρεσίες και τα προϊόντα και ενισχύουν την κοινωνική συμπερίληψη». 

Το πλαίσιο των τραπεζικών υπηρεσιών που παρέχονται σε ΑμεΑ διευρύνεται περαιτέρω με νέα καινοτόμα έργα όπως:

  • η υπηρεσία Digital Onboarding που υποστηρίζει την εγγραφή νέων πελατών στην Τράπεζα χωρίς την ανάγκη επίσκεψης στο κατάστημα & αυτοπρόσωπης κατάθεσης δικαιολογητικών. Τα κύρια πλεονεκτήματα της εν λόγω υπηρεσίας είναι:
  1. Η εξυπηρέτηση στη Νοηματική Γλώσσα.
  2. Για τα άτομα με οπτική αναπηρία, δεν απαιτείται πλέον η παρουσία δύο μαρτύρων για την έναρξη της τραπεζικής σχέσης.
  3. Δεν απαιτείται προσέλευση του πελάτη στο κατάστημα.
  • το «Ταμείο από Απόσταση». Μια καινοτόμος υπηρεσία που περιλαμβάνει:
  1. Ταμίες εκπαιδευμένους στη Νοηματική Γλώσσα.
  2. Σήμανση braille στο μηχάνημα, που επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών από άτομα με οπτική αναπηρία, χωρίς να απαιτείται η παρουσία δυο μαρτύρων.
  3. Εργονομικό χώρο συναλλαγών, σε εύκολα προσβάσιμο ύψος για τα άτομα σε αμαξίδιο. 
  • η αντικατάσταση του συνόλου των καρτών με νέες που φέρουν σύστημα γραφής braille με στόχο να ενισχυθεί η κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με οπτική αναπηρία, καθώς το μήνυμα θα διαχυθεί σε όλους τους πελάτες της Τράπεζας.
  • η εγκατάσταση συστήματος φωνητικής υποστήριξης σε ένα μεγάλο μέρος του ΑΤΜ δικτύου, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε η Τράπεζα Πειραιώς, δωρίζει συμβολικά ένα κουτάβι στο κέντρο «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ» προκειμένου να δοθεί σε κάποιον που το έχει ανάγκη, δίνοντας το έναυσμα για την επέκταση αυτής της δράσης.

Η Πειραιώς παραμένει δεσμευμένη στις αξίες της κοινωνικής ισότητας και θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα και δράσεις που θα αναδεικνύουν τη σημασία της συμπερίληψης και θα συμβάλουν στην εδραίωση των αξιών μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτήσεις 2,5 δισ. την τελευταία δεκαετία σε ΑΠΕ

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Τζούρος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τρ. Πειραιώς, η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Στήριξη στους πελάτες της με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς επισήμαναν ότι η περιοδεία στην Κρήτη είχε ως στόχο την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών της.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί πιο ευέλικτους οργανισμούς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου, σημείωσε ότι καίριος για την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης ήταν ο ρόλος του κράτους που  καταγράφει υψηλούς ρυθμούς αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης