ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mihalis Sallas
Φωτο: ΑΠΕ

Έξοδος Μ. Σάλλα από την Παγκρήτια, συμφωνία με Μπάκο - Καϋμενάκη

Στα 24 εκατ. η συναλλαγή, με σημαντικό κέρδος για τη Lyktos. Στα 89 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου στην τράπεζα, ελέγχουν το 42%.

Την πώληση των μετοχών της Lyktos, συμφερόντων του Μιχάλη Σάλλα, στην Thrivest Holding Ltd συμφερόντων Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου συμφώνησαν οι δυο πλευρές.

Το ποσοστό του κ. Σάλλα, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας στην οποία δεν συμμετείχε, είχε διαμορφωθεί σε 11,25% και σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές έχουν υπογράψει δεσμευτική συμφωνία με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ. Από την συναλλαγή προκύπτει σημαντικό κέρδος για την Lyktos καθώς η αρχική επένδυση είχε ανέλθει κοντά στα 10 εκατ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ποσοστό της Thrivest Holding θα ανέλθει στο 42% καθώς ήδη ελέγχει το 32,5% της Παγκρήτιας. Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου συνολικού ύψους 98 εκατ. ευρώ οι εφοπλιστές κατέβαλλαν 65 εκατ. ευρώ ασκώντας αδιάθετα δικαιώματα και απέκτησαν τον έλεγχο της τράπεζας.

Με την απόκτηση του 11,25% έναντι 24 εκατ. ευρώ η συνολική επένδυση των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου φτάνει τα 89 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι οι νέοι μέτοχοι έχουν εγείρει ενστάσεις για την σκοπιμότητα της συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων χωρίς, ωστόσο, να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι οριστικές αποφάσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενστάσεις των νέων μετόχων της Παγκρήτιας για τη συγχώνευση με Τρ. Χανίων

Σε συνάντηση μεταξύ διοίκησης και Thrivest Holdings, εκφράστηκαν προβληματισμοί για τους όρους συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, καθώς διαπιστώθηκαν σημεία που πρέπει να επανεξεταστούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Μπαίνουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι Μπάκος - Καϋμενάκης

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 35 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων της τράπεζας, ενώ η Lyktos του Μ. Σάλλα δεν προτίθεται να αγοράσει επιπλέον ποσοστό. Οι εφοπλιστές ενδιαφέρονται να διαθέσουν έως και 65 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τις αδιάθετες μετοχές.
Sallas-Michalis-Pagkritia-Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπαίνει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας ο Μ. Σάλλας

Το Lyktos Group θα διατηρήσει το ποσοστό 20% και τον ρόλο ως βασικού μετόχου και στρατηγικού επενδυτή, σημειώνοντας πως η Παγκρήτια μετά τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει θα παίξει τον ρόλο της στην ελληνική οικονομία.
Pagkritia Trapeza
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια Τράπεζα: Καλύφθηκε το 35,2% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Εξέπνευσε η πρώτη προθεσμία της διαδικασίας, που αφορά στην άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης από τους υφιστάμενους μετόχους για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 98 εκατ. ευρώ.