ΓΔ: 1042.04 0.87% Τζίρος: 89.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Eurobank

Στην έκδοση ενός νέου senior preferred ομολόγου προχωρά η Eurobank

Στόχος της τράπεζας είναι η άντληση ποσού έως και 300 εκατ. ευρώ, ενώ η έκδοση θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές.

Εντολή στις Barclays, Banf o America, JP Morgan και Morgan Stanley ώστε να οργανώσουν μία σειρά επαφών με επενδυτές για την έκδοση ενός νέου senior preferred ομολόγου έδωσε σήμερα η διοίκηση της Eurobank. 

Στόχος της έκδοσης είναι η άντληση ποσού έως 300 εκατ. ευρώ, με την ακριβή ημερομηνία της έκδοσης να εξαρτάται από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στις αγορές και να τοποθετείται στο άμεσο μέλλον. Αναμένεται ότι το νέο ομόλογο θα λάβει αξιολόγηση Β2 από τη Moodys και B- από τη Fitch. 

Τα ομόλογα εκδίδονται στο πλαίσιο των εποπτικών κανόνων για πρόσθετα «μαξιλάρια» κεφαλαιακής επάρκειας (MREL), τα οποία θα πρέπει να δημιουργήσουν οι τράπεζες έως το 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική τράπεζα είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και στα τέλη Μαίου, με άντληση 500 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά είχαν υποβληθεί προσφορές ύψους 650 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ομόλογο ήταν τύπου 2.75NC1.75, δηλαδή διάρκειας 2,75 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 1,75 έτη, η διαπραγμάτευσή του θα είναι στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στο 1,25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο

Η ισχυρή συμμετοχή που υπήρξε, είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να υπερκαλύψει 2,5 φορές την προσφορά με την προσφερόμενη απόδοση να πέφτει σε 7,125%. Στο 71% του βιβλίου έφτασε η συμμετοχή από ξένους επενδυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αύξησε στο 15,8% τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα

Η Eurobank αύξησε το ποσοστό της κατά 3,2% έναντι 16,74 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Διπλάσια ευρώ επιστροφή στις καθημερινές αγορές των νοικοκυριών

Το πρόγραμμα επεκτείνεται μέχρι το τέλος Απριλίου 2023 για αγορές που πραγματοποιούν οι πελάτες της Τράπεζας μέσω πιστωτικών καρτών στο δίκτυο των 68 super markets που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Επιβράβευσης €πιστροφή σε όλη την Ελλάδα.