ΓΔ: 1041.84 0.85% Τζίρος: 96.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:45:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: H επικεφαλής της Μονάδας Shipping της Eurobank, Χριστίνα Μαργέλου

Η Χριστίνα Μαργέλου της Eurobank στη λίστα Top 10 in ship finance 2022

Η κα Μαργέλου που βρίσκεται από το 2014 στο «τιμόνι» της Μονάδας Shipping της Eurobank και αποτελεί τη μόνη Ελληνίδα που ανήλθε στο τοπ 10 της λίστας της Lloyd's. Στα 3,3 δισ. δολάρια φτάνει το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

Στη λίστα των 10 προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στον κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης της Lloyd's για το 2022 περιλαμβάνεται η επικεφαλής της Μονάδας Shipping της Eurobank, Χριστίνα Μαργέλου, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων της Τράπεζας στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων του ναυτιλιακού τομέα.

Διατηρώντας ένα ισχυρό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, που στο τέλος του 2021 ανήλθε σε 3,3 δισ. δολ., ενώ διατηρείται σε σταθερά υψηλά επίπεδα και το 2022, η Eurobank ηγείται του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις ναυτιλιακές δανειοδοτήσεις.  Στις top 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες παγκοσμίως στον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, η Lloyd's ξεχώρισε μόλις 10, ανάμεσά τους και την Χρ. Μαργέλου, τη μόνη Ελληνίδα που ανήλθε στη δεκάδα! 

Η Χριστίνα Μαργέλου βρίσκεται από το 2014 στο «τιμόνι» της Μονάδας Shipping της Eurobank και διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ναυτιλίας. Σε συνεργασία με μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα στελεχών παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες στη ναυτιλιακή αγορά υπογραμμίζοντας τη σημασία της εμπιστοσύνης και στήριξης των καλών πελατών σε δύσκολες στιγμές. Σύμφωνα με την Χρ. Μαργέλου, στην παρούσα φάση η Τράπεζα εστιάζει σε μοντέρνα, eco πλοία νεότερης ηλικίας και νεότευκτα, καθώς οι Έλληνες ανανεώνουν τους στόλους τους προκειμένου να πληρούν τους νέους κανονισμούς ενεργειακής απόδοσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στο 1,25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο

Η ισχυρή συμμετοχή που υπήρξε, είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να υπερκαλύψει 2,5 φορές την προσφορά με την προσφερόμενη απόδοση να πέφτει σε 7,125%. Στο 71% του βιβλίου έφτασε η συμμετοχή από ξένους επενδυτές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία της Advent Technologies με Alfa Laval στη Δανία

Το έργο στο οποίο θα ενώσουν δυνάμεις οι δυο εταιρείες θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Επίδειξης Ενεργειακής Τεχνολογίας της Δανίας και στοχεύει την αντικατάσταση των γεννητριών παροχής ηλεκτρικής ισχύος στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αύξησε στο 15,8% τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα

Η Eurobank αύξησε το ποσοστό της κατά 3,2% έναντι 16,74 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.