ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Άντλησε 450 εκατ. από το νέο ομόλογο, στο 7,75% το επιτόκιο

Οι προσφορές ξεπέρασαν το επίπεδο των 900 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα συνεχίζει να τρέχει η πρόταση της τράπεζας για επαναγορά ομολόγου 400 εκατ. που λήγει στις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Μεγάλη ήταν η ζήτηση για το νέο senior preferred ομόλογο της Alpha Bank, διάρκειας 4,5 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 3,5 έτη, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν το επίπεδο των 900 εκατ. ευρώ , ενώ ο αρχικός στόχος της τράπεζας ήταν η άντληση 300 εκατ. 

Τελικώς η Alpha Bank θα προχωρήσει στην άντληση ποσού 450 εκατ. ευρώ, ενώ το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 7,75%, ελαφρώς χαμηλότερο από την αρχική εκτίμηση ότι θα έφθανε στο 8%. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Παράλληλα συνεχίζει να «τρέχει» και η και προσφορά επαναγοράς για τα ομόλογα ύψους 400 εκατ. ευρώ που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου 2024 και έχουν κουπόνι 3%. 

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank είχε βγει στις αγορές και στις 20 Οκτωβρίου και άντλησε  400 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης MREL, με την τελική απόδοση του τίτλου στο 7,25%. Οι προσφορές που δέχθηκε ξεπέρασαν τα 435 εκατ. ευρώ. H έκδοση καλύφθηκε κατά 55% από θεσμικούς επενδυτές, 20% από το wealth management, 13% από υπερεθνικούς οργανισμούς και 12% από διαχειριστές κεφαλαίων.

Με αυτή την έκδοση της Alpha Bank «κλείνει» - εκτός απροόπτου – ο κύκλος των MREL για τις συστημικές τράπεζες που έχουν υπερκαλύψει τους στόχους για το 2023. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω της bizpay

Με τη χρήση του bizpay, η παραδοσιακή διαδικασία με τα παραστατικά σε φυσικό χαρτί αντικαθίστανται με ψηφιακή διαχείριση, αφού ο υπάλληλος που χρησιμοποιεί την bizpay κάρτα, «μοιράζεται» τα παραστατικά με το λογιστήριο της επιχείρησης.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank Cyprus: Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μίλτος Μιχαηλάς

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιλογή του κ. Μιχαηλά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του μετόχου και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου της Alpha Bank Cyprus.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών ο Sergiu Oprescu

Ο γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006.