ΓΔ: 1041.69 0.84% Τζίρος: 86.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:13:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Εκτός Ελλάδας τα 2/3 των προσφορών για το senior preffered ομόλογο

H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών και καλύφθηκε κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, κατά 45% από διαχειριστές κεφαλαίων και κατά 13% από Wealth Μanagement.

Μεγάλο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο senior preferred ομόλογο της Alpha Bank, διάρκειας 4,5 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 3,5 έτη, καθώς οι προσφορές πλησίασαν το 1 δισ. ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος της τράπεζας ήταν η άντληση 300 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, η Alpha Bank απηύθυνε πρόταση πρόωρης αποπληρωμής υφιστάμενου Senior Preferred ομολόγου (έκδοσης Δεκεμβρίου 2021, λήξης Φεβρουαρίου 2024 και με δυνατότητα ανάκλησης το Φεβρουάριο 2023). Η πρόταση πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιo ενεργητικής διαχείρισης του παθητικού της Τράπεζας, επιτρέποντας στους επενδυτές τη μεταφορά της θέσης τους στη νέα έκδοση. Η κατά πλειοψηφία αποδοχή της πρότασης στο σκέλος της ανταλλαγής από τους επενδυτές, που προτίμησαν να ανανεώσουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα την επένδυση τους στην Τράπεζα, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της.

Ο προτιμολογημένος (pro-forma) δείκτης Ελαχίστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL) της Alpha Bank, λαμβάνοντας υπόψιν τη συναλλαγή και την ανάκληση του υφιστάμενου ομολόγου, διαμορφώνεται στο 20,44%.

H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών και καλύφθηκε κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, κατά 45% από διαχειριστές κεφαλαίων και κατά 13% από Wealth Μanagement. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα 2/3 της έκδοσης τοποθετήθηκαν εκτός Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών στις προοπτικές της Τράπεζας και της χώρας.

Με αυτή τη συναλλαγή, η Alpha Bank συνεχίζει να υλοποιεί τη στρατηγική επίτευξης των στόχων MREL με τρόπο βιώσιμο, βελτιώνοντας παράλληλα το χρηματοδοτικό της προφίλ. Η εν λόγω έκδοση αποτελεί τη δεύτερη έκδοση ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας για το 2022, μετά την άντληση 400 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης Senior Preferred ομολόγου 3ετους διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στη διετία στα τέλη Οκτωβρίου 2022, επιβεβαιώνοντας τη δυνατότητα της Τράπεζας να αξιοποιεί τη θετική δυναμική των αγορών και να τηρεί το εποπτικό χρονοδιάγραμμα σε ένα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον, αξιοποιώντας τη διεθνή ζήτηση και μία ισχυρή εγχώρια πελατειακή βάση.

Οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley ενήργησαν ως Συντονιστές της Έκδοσης (joint bookrunners).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω της bizpay

Με τη χρήση του bizpay, η παραδοσιακή διαδικασία με τα παραστατικά σε φυσικό χαρτί αντικαθίστανται με ψηφιακή διαχείριση, αφού ο υπάλληλος που χρησιμοποιεί την bizpay κάρτα, «μοιράζεται» τα παραστατικά με το λογιστήριο της επιχείρησης.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.