Φωτο:R.E.D.S.

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Smart Park

Προσύμφωνα για την εκμίσθωση του 70% των νέων χώρων. Μέχρι το τέλος του έτους, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάλυψη του 80% των διαθέσιμων επιφανειών.

Στο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει η επέκταση του Smart Park της REDS στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων. Η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ σχεδιάζει να εγκαινιάσει τα 15.500 τ.μ. των νέων εμπορικών καταστημάτων του πάρκου στο τέλος του φθινοπώρου, προλαβαίνοντας την ιδιαίτερα κρίσιμη για τους τζίρους εορταστική περίοδο, αλλά και το διάστημα των χειμερινών εκπτώσεων που ακολουθούν. Υπενθυμίζεται ότι η υλοποιούμενη επένδυση είναι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ.

Ήδη, έχουν υπογραφεί προσύμφωνα για την εκμίσθωση του 70% των νέων χώρων, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάλυψη του 80% των διαθέσιμων επιφανειών. Μεταξύ άλλων, υφίστανται συμφωνίες για την μίσθωση καταστημάτων από τις αλυσίδες Marks & Spencer, Διάφανο, Bo Concept, GAP, Decathlon, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες στη σχετική λίστα προστέθηκαν επίσης η αλυσίδα Toys Center, που θα μισθώσει 800 τ.μ. και η Ashley Homestore, επίσης με κατάστημα της τάξεως των 800 τ.μ.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά την διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, η επισκεψιμότητα του Smart Park αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ άνοδο της τάξεως του 7,8% σημείωσαν και οι πωλήσεις των καταστημάτων του κέντρου. Κατά το σύνολο του 2018, ο αριθμός των επισκεπτών είχε ανέλθει σε 5 εκατομμύρια.

Επένδυση στην Κάντζα

Εκτός από την επέκταση του Smart Park, η διοίκηση της REDS προχωρά αυτήν την περίοδο και την διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας για την επένδυση των 220 εκατ. ευρώ στην Κάντζα της Παλλήνης. Εκεί αναμένεται η προώθηση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος πολεοδόμησης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ. Σύμφωνα με την εταιρεία, εκτιμάται ότι εντός του 2019 θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα επιτρέπει την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Με βάση την μέχρι σήμερα πρόοδο κι εφόσον δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη, εκτιμάται ότι οι εργασίες θα είναι εφικτό να ξεκινήσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της REDS είναι η ανάπτυξη κτιρίων συνολικής επιφάνειας 80.000 τ.μ., εκ των οποίων περίπου το 50% θα αφορά σύγχρονους χώρους γραφείων, που θα πλαισιώνονται από εμπορικά καταστήματα, άφθονο πράσινο και κοινόχρηστους χώρους, κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, καφέ και πιθανώς και μια ξενοδοχειακή μονάδα. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την έναρξη της επένδυσης και συγκεκριμένα για την χρηματοδότησή της, το πιθανότερο σενάριο αφορά στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αποκτήσει και μερίδιο στην εν λόγω ανάπτυξη. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αγωνία της Ελλάκτωρ για νέο δάνειο 50 εκατ. ευρώ

Δύσκολες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, αβέβαιο το αποτέλεσμα. Τα προβλήματα ρευστότητας επηρεάζουν τη λειτουργία της Άκτωρ. Αναπάντητο ερώτημα για την πρόθεση των βασικών μετόχων για κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοντά σε deal η Prodea για δύο μεγάλες αποθήκες στο Θριάσιο

Οι δύο αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας ακινήτων είναι μισθωμένοι σε ισχυρό όμιλο logistics. Η κρίση του κορονοϊού στρέφει την Prodea σε επενδύσεις μακριά από τον τουρισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντεπίθεση ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία για το 1,4 δισ. του μετρό

Τη χαμηλή βαθμολογία της στο διαγωνισμό για τη γραμμή 6 του μετρό στο Βουκουρέστι θα προσβάλλει με προσφυγή η κατασκευαστική. Υπό αμφισβήτηση η πρωτιά κοινοπραξίας με επικεφαλής κινεζική εταιρεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γλιτώνει τα χειρότερα η Αττική Οδός, μονοψήφια η μείωση κυκλοφορίας

Χαμηλότερη του 10% εκτιμά ο όμιλος Ελλάκτωρ ότι θα είναι η μείωση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, παρότι η κάμψη είχε ξεπεράσει το 70% στη διάρκεια του lockdown και το 26% κατά το πρώτο εξάμηνο.