ΓΔ: 1481.45 0.25% Τζίρος: 37.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προς αναδιάρθρωση δανεισμού η REDS, άρχισε συζητήσεις με την Εθνική

Η εταιρεία ακινήτων του ομίλου Ελλάκτωρ σχεδιάζει την επόμενη μέρα για την ανάπτυξή της με επίκεντρο την ανάπτυξη του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου, το Πάρκο Καμπά και τη μαρίνα Αλίμου.

Σε συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της βρίσκεται η REDS με την Εθνική Τράπεζα. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της θυγατρικής της Ελλάκτωρ, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, πρόκειται για δάνεια ύψους 36 εκατ. ευρώ. Στόχος της διαπραγμάτευσης είναι να επιτευχθούν καλύτερα επιτόκια και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής, αλλά και να εξασφαλιστεί επιπλέον δανεισμός, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει τα projects που «τρέχει» η εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων.

Προς το παρόν, η μοναδική πηγή εσόδων της εταιρείας είναι τα μισθώματα από το Εμπορικό Πάρκο Smart Park στα Σπάτα. Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της REDS κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, μέχρι τώρα έχουν επιτευχθεί μισθώσεις για το 98% της επιφάνειας και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν καλυφθεί όλοι οι προς εκμίσθωση χώροι. Παράλληλα, η εταιρεία διερευνά την απόκτηση όμορων οικοπέδων με το Smart Park.

H REDS τo 2021 ανακηρύχθηκε πλειοδότης για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, προσφέροντας 42 εκατ. ευρώ. Αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το όχημα ειδικού σκοπού (SPV) στο οποίο θα εισφέρει το ακίνητο. Το SPV θα μεταβιβαστεί μετά στη REDS.

Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε 345.567 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Επί του παρόντος, λαμβάνουν χώρα οι διαδικασίες σύνταξης του Business Plan και του Master Plan. Το σχέδιο για τις Γούρνες που μελετάται προβλέπει μια σειρά αναπτύξεων, μεταξύ των οποίων καζίνο, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, συνεδριακό-εκθεσιακό κέντρο, εμπορικά κέντρα, μαρίνα, ελικοδρόμιο καθώς και άλλες χρήσεις.

Εντός του 2022 οι οικοδομικές άδειες για το Cambas Project

Όσον αφορά στο έργο ανάπτυξης Cambas Project στην περιοχή της Κάντζας, κατόπιν της έκδοσης Π.Δ. πολεοδομικής έγκρισης της ΠΟΑΠΔ τον Απρίλιο του 2021 επικαιροποιήθηκε το Βusiness Plan και σειρά παίρνουν οι διαδικασίες τελικής διαμόρφωσης του Master Plan. Θα ακολουθήσει η έκδοση των οικοδομικών αδειών εντός του 2022, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τα τρία χρόνια.

Το Cambas Park θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 315 στρεμμάτων με επίκεντρο το παλιό οινοποιείο Καμπά, συνδυάζοντας γραφειακές, εμπορικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μία επένδυση περίπου 200 εκατ. ευρώ, όπου πέρα από τις επενδύσεις για την ανακατασκευή του οινοποιείου Καμπά, το 50% της συνολικής έκτασης, δηλαδή 157 στρέμματα, θα γίνει εισφορά σε γη στο Δήμο Παλλήνης για κοινόχρηστη δημόσια χρήση.

Κατατέθηκε το Μaster Plan για τη Μαρίνα Αλίμου

Τέλος, στο έργο ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου, η REDS υλοποιεί τις υποχρεώσεις που αφορούν τη σύμβαση μελέτης & κατασκευής. Ήδη, το Master Plan κατατέθηκε στις 30/6/2022. Στόχος είναι η  έκδοση αδειών εντός του 2023.

Για τα 3 ακίνητα που διαθέτει ο όμιλος στη Ρουμανία, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως εξετάζεται η αξιοποίησή τους σε συνεργασία με άλλους επενδυτές.

Το 2021 παρά το γεγονός ότι το Smart Park έμεινε κλειστό για πέντε μήνες, ο τζίρος του ομίλου REDS διαμορφώθηκε στα 7,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 14,6% σε σχέση με το 2020 , τα EBITDA από 4 εκατ.ευρώ αυξήθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη έφτασαν τα 1,3 εκατ. ευρώ από 700.000 ευρώ το 2020. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2022, ο τζίρος του ομίλου ενισχύθηκε στα 2,1 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020 και τα EBITDA έφτασαν τα 1,7 εκατ. ευρώ από 900.000 το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η χθεσινή συνέλευση ενέκρινε το διορισμό δύο νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Πρόκειται για τους κ.κ. Πάνο Κυριακόπουλο και Ευάγγελο Σαμαρά, που προέρχονται από τον όμιλο της Motor Oil.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

cambas-park-reds
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι κερδίζει η Ελλάκτωρ με την έξοδο της Reds από το χρηματιστήριο

Η πρώτη κίνηση αξιοποίησης της ρευστότητας που διαθέτει η Ελλάκτωρ. Πώς θα αναπτυχθεί η εταιρεία ακινήτων. Κέρδος 4,9 εκατ. ευρώ από την ενδοομιλική συναλλαγή για τους Ολλανδούς της Reggeborgh.
cambas-park-reds
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 400 εκατ. από τη Reds σε τρία mega-projects στο real estate

Με τη στήριξη της μητρικής Ελλάκτωρ και του Χένρι Χόλτερμαν της Reggeborgh προχωρούν τα έργα για την εκμετάλλευση της μαρίνας Αλίμου, την ανάπτυξη του Πάρκου Καμπά και την αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.
ilektor Crobern Germany
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς αλλάζει πίστα η Motor Oil στον τομέα περιβάλλοντος με την Ηλέκτωρ

Σημαντικές συνέργειες με τις ήδη θυγατρικές Verd και Thalis σε εναλλακτικά καύσιμα και διαχείριση απορριμμάτων. Το μισό σχεδόν τίμημα για την εξαγορά η Μotor Oil θα το αποσβέσει από την επιστροφή κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.
MIG_holdingsh
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι σηματοδοτεί η πρώτη επένδυση της MIG σε ακίνητα στην Ελλάδα

Αγόρασε κτίριο γραφείων που μισθώνει η Eurobank Asset Management. Επανέρχεται σταδιακά στην επενδυτική της δραστηριότητα. Αναμένει τις αποφάσεις της μητρικής Πειραιώς για να ενισχύσει τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της