ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
Φωτο: Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank

Β. Ψάλτης: Νέος κύκλος εξέλιξης θα είναι το 2023 για την Alpha Bank

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Alpha Bank πέτυχε όλους τους στόχους του μετασχηματισμού της για το διάστημα 2019 - 2022.

Ένας νέος κύκλος εξέλιξης έχει ξεκινήσει για την Alpha Bank το 2023, με βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες της και την εμπέδωσή της ως τράπεζα αναφοράς για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Βασίλης Ψάλτης, στην επιστολή που μοιράστηκε με όλους τους εργαζoμένους για το νέο έτος.

Κάνοντας, αρχικώς, έναν σύντομο απολογισμό των σημαντικών επιτυχιών της τράπεζας του πρώτου κύκλου μετασχηματισμού της τράπεζας, από το 2019 έως και το 2022, ο κ. Ψάλτης δήλωσε υπερήφανος για την εκπλήρωση όλων των στόχων μας και των θεμελιακών αλλαγών που είχαν σχεδιαστεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτή την απαιτητική τριετή διαδρομή, δεν υπάρχει έργο που να ήταν μικρό ή ασήμαντο». Ανέφερε, σε αυτό το πλαίσιο, σειρά επιτευγμάτων, όπως:

  • Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «μειώνοντάς τα από το 44% του χαρτοφυλακίου μας το 2019, σε λιγότερο από 8% το 2022».
  • Η επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου από Ευρώ 4 δισ., «καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα».
  • Οι στρατηγικές συμπράξεις με κορυφαίους διεθνείς ομίλους, όπως η Generali και η Nexi.
  • Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Προγράμματος Μετασχηματισμού της Τράπεζας, «όπου δώσαμε προτεραιότητα στο να τεθούν ισχυρά θεμέλια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Τράπεζας, την απλοποίηση των διαδικασιών και, βεβαίως, την ανάδειξη του ταλέντου των ανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».
  • Η σημαντική ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με την αναπτυξιακή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου Ευρώ 800 εκατ. – την πρώτη στον τραπεζικό τομέα μετά την πολυετή ελληνική κρίση – αλλά και μέσω εκδόσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ομολόγων Tier 2 ύψους Ευρώ 1 δισ.

Η ικανότητα για συνεχή αλλαγή και εξέλιξη γίνεται πλέον συνώνυμο της βιωσιμότητας

«Αυτό όμως που πραγματικά αναδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας και της επιτυχίας όλων μας», γράφει ο CEO του Ομίλου Alpha Bank στην επιστολή του, «είναι πως το έργο αυτό επιτεύχθηκε σε ένα διάστημα διαδοχικών και μεγάλων κρίσεων», συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι τυχαίο πως τους τελευταίους μήνες ο όρος “permacrisis” κυριάρχησε στην παγκόσμια κοινότητα για να περιγράψει μία μακρά περίοδο αστάθειας». «Σε αυτές τις συνθήκες», καταλήγει, «η ικανότητα για συνεχή αλλαγή και εξέλιξη γίνεται πλέον συνώνυμο της βιωσιμότητας».

Στην επιστολή του, ο κ. Ψάλτης κάνει μνεία του κύκλου επαφών που είχε όλους τους προηγούμενους μήνες με το προσωπικό του Ομίλου στο Δίκτυο Καταστημάτων και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις όλης της Ελλάδας αλλά και στις θυγατρικές του Ομίλου στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι είναι κοινή η φιλοδοξία όλων για μία πιο λειτουργική, αποδοτική και κερδοφόρο τράπεζα. «Τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε τη μεθοδική προετοιμασία του προηγούμενου διαστήματος και να εγκαινιάσουμε, εντός του 2023, μία νέα περίοδο περαιτέρω αλλαγών», σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας πως «οι αλλαγές αυτές είναι η δική μας απάντηση στο νέο περιβάλλον “διαρκούς κρίσης” και εντεινόμενου ανταγωνισμού, αλλά και στις υψηλές προσδοκίες των Μετόχων μας για τη δημιουργία αξίας».

Δίνοντας στίγμα των προωθούμενων αλλαγών, ο κ. Ψάλτης αναφέρει πως «ο στόχος μας να παραμείνουμε η Τράπεζα αναφοράς για τους Πελάτες μας, προϋποθέτει ότι το 2023 θα κινηθούμε αποφασιστικά προς δυο κατευθύνσεις: να παρέχουμε εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες και να περιορίσουμε έτι περαιτέρω την εσωτερική γραφειοκρατία».

Σύμφωνα με τον CEO, «το στρατηγικό πλάνο για την Alpha Bank της επόμενης μέρας δίνει έμφαση στην εξέλιξη του λειτουργικού μοντέλου της λιανικής μας τραπεζικής, απαντώντας στις ανάγκες των Πελατών μας με ένα νέο τρόπο σχεδιασμού τραπεζικών υπηρεσιών και ψηφιακής εξυπηρέτησης».

Όσον αφορά στην πορεία του εσωτερικού μετασχηματισμού της Τράπεζας, η έμφαση θα δοθεί σε τρεις περιοχές:

  • Στην τεχνολογία, όπου «στόχος είναι να επιτύχουμε μεγαλύτερη ταχύτητα στον σχεδιασμό και τη διάθεση νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να δημιουργούμε άμεσα αξία για τους Πελάτες μας».
  • Στο ανθρώπινο κεφάλαιο με σκοπό «να ενθαρρύνουμε τους Εργαζομένους μας να αναδεικνύουν διαρκώς το μέγιστο των ικανοτήτων τους, σε ένα περιβάλλον εργασίας, όπου αισθάνονται ότι μπορούν να αναπτυχθούν και να επιτύχουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες». Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των ομάδων της Alpha Bank, παίζουν και οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού, καθώς η Τράπεζα «προσελκύει ή επαναπατρίζει στελέχη της νέας γενιάς, όπως οι “Alpha Ithacans”, ενσωματώνοντας παραγωγικά τις ιδέες που φέρνουν στην καθημερινή της δραστηριότητα».
  • Στην εσωτερική οργάνωση και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, υλοποιώντας «μία σειρά αλλαγών, τόσο στα λειτουργικά μοντέλα εργασίας όσο και την αρχιτεκτονική του οργανογράμματος».

Ευγνωμοσύνη στην προσήλωση του προσωπικού μας

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Ψάλτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Προσωπικό της Τράπεζας, αναφέροντας ότι «έχουμε πετύχει Μαζί πάρα πολλά και θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμιά σας προσωπικά για τον επαγγελματισμό σας, το καθημερινό σας έργο και την πίστη σας στην επίτευξη του κοινού στόχου για το μέλλον της Τράπεζάς μας. Είστε όλοι οι καλύτεροι πρεσβευτές της!».

«Είμαι βέβαιος πως με όπλα την πολύτιμη εμπειρία σας, τη διάθεσή σας για αλλαγή και τη φιλοδοξία σας να κρατήσουμε τα σκήπτρα της πρώτης επιλογής των Πελατών μας, θα αντιμετωπίσουμε Μαζί αυτές τις νέες προκλήσεις και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη δημιουργία αξίας για τους Πελάτες, την Κοινωνία, τους Μετόχους και τους Εργαζομένους μας», κατέληξε ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε το καταστατικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της Alpha

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάκτηση, τη σημασία της οποίας μπορούν εύκολα να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal μεταξύ BriQ και ICI

Η τράπεζα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Σε τρία στάδια θα υλοποιηθεί η σύνθετη αυτή συμφωνία.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος προσωπικού στην Alpha Bank

Aίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υπέβαλαν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για περίπου 400 αποχωρήσεις. Πλέον του 70% των αιτήσεων προήλθαν από το Δίκτυο της Τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιστοποιείται με ISO 22316 η οργανωτική ανθεκτικότητα της Alpha Bank

Η Alpha Bank αποτελεί την πρώτη ελληνική τράπεζα που διακρίνεται για την οργανωτική της ανθεκτικότητα, καθώς ενισχύει όλες τις δομές διακυβέρνησης, ώστε να προβλέπει και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε απειλές και ευκαιρίες.