ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
hellenic train
Φώτο: Hellenic Train

Πρόστιμα 33.000 ευρώ επέβαλε η αρχή σιδηροδρόμων στην Hellenic Train

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πέντε αμαξοστοιχίες της εταιρείας που εκτελούσαν δρομολόγια στην προαστιακή γραμμή Αθηνών.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 33 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκαν στην Ηellenic Train A.E για παραβάσεις σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση επικαιροποιήσεων στα πιστοποιητικά ορισμένων μηχανοδηγών από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε πέντε αμαξοστοιχίες της εταιρείας που εκτελούσαν δρομολόγια στην προαστιακή γραμμή Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, τα ευρήματα ανέδειξαν καθυστέρηση επικαιροποιήσεων στα πιστοποιητικά ορισμένων μηχανοδηγών με ευθύνη της σιδηροδρομικής επιχείρησης. Σημειώνεται πως τόσο η ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης όσο και το πιστοποιητικό λαμβάνονται από τον εκάστοτε υποψήφιο μετά από ειδική εκπαίδευση και εφόσον περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις που διενεργεί η Αρχή Σιδηροδρόμων. Η ευρωπαϊκή άδεια μηχανοδήγησης εκδίδεται από τη ΡΑΣ ενώ το πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται το τροχαίο υλικό που επιτρέπεται να μηχανοδηγεί ο κάτοχός του, εκδίδεται από τη σιδηροδρομική επιχείρηση.

Για το ζήτημα η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου δήλωσε: «Πριν από μερικούς μήνες, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ανταποκρίθηκε στην επείγουσα ανάγκη της σιδηροδρομικής αγοράς για νέους μηχανοδηγούς, υλοποιώντας ταχύτατα τη διεξαγωγή εξετάσεων. Θα πρέπει όμως και οι σιδηροδρομικές επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στην επικαιροποίηση των εγγράφων και των πιστοποιητικών, τα οποία αποδεικνύουν τις ειδικές επαγγελματικές γνώσεις και την εμπειρία των μηχανοδηγών. Οι ενέργειες της Αρχής για τη συμμόρφωση των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις ασφαλείας είναι διαρκείς για αυτό και ενδεχόμενοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι μπορούν και πρέπει να διενεργούνται οποιαδήποτε στιγμή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ose
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΣΕ: Ανακριβές ότι υπήρξε πλήρης λειτουργία της τηλεδιοίκησης το 2019

«Τον Ιούλιο του 2015 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή του Λιτοχώρου, η τηλεδιοίκηση Λάρισας υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί ως πλήρης τηλεδιοίκηση», αναφέρει ο ΟΣΕ.
hellenic train
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Train: Καλείται να ενημερώνει τους πολίτες για τις καθυστερήσεις

Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, πάνω από τις μισές διαταραχές στο επιβατικό έργο της ετιρείας οφείλονται σε καθυστερημένη αναχώρηση. Τα 5 σημεία που θα πρέπει να διορθώσει η Hellenic Train.
hellenic train
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΡΓΟΣΕ: Στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων ύψους 4,5 δισ. ευρώ

έργα κομβικής σημασίας που αναβαθμίζουν την «ραχοκοκαλιά» του σιδηροδρόμου, δηλαδή του κεντρικού άξονα Πάτρα-Αθήνα- Θεσσαλονίκη/Ειδομένη-Προμαχώνας, καθιστώντας το δίκτυο της χώρας πλήρως ηλεκτροκίνητο.