ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο Sergiu Oprescu, Γενικός Διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Bank Romania

Aναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών ο Sergiu Oprescu

Ο γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006.

Ο Sergiu Oprescu, γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, διορίστηκε αναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών (European Mortgage Federation - EMF) για την περίοδο 2023-2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που στέλεχος από την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης διορίζεται στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών. «Ο διορισμός μου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών (EMF) για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπώ τη Ρουμανία και τον Όμιλο της Alpha Bank στην Ομοσπονδία και είμαι έτοιμος να αξιοποιήσω την πολυετή εμπειρία μου στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για να προωθήσουμε την υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου των ενυπόθηκων δανείων», δηλώνει ο κ. Oprescu στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Alpha Bank Romania.

Ο Sergiu Oprescu, με σημαντική εμπειρία 30 ετών στον τραπεζικό τομέα και τις κεφαλαιαγορές, εντάχθηκε στην Alpha Bank Romania το 1994 και έκτοτε κατέχει σειρά θέσεων ευθύνης, ενώ το 2007 ανέλαβε εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. Το 2019 τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου Alpha Bank και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Υπό τον συντονισμό του, η Alpha Bank Romania αποτελεί σημείο αναφοράς για την καινοτομία στον ρουμανικό τραπεζικό κλάδο, με ενδεικτικότερα επιτεύγματα μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη και εισαγωγή στην εγχώρια αγορά το 2001, του πρώτου ενυπόθηκου δανείου, την πρώτη έκδοση καλυμμένων ομολόγων στη Ρουμανία το 2019 και το λανσάρισμα της πρώτης tap to phone POS λύση στη χώρα από τράπεζα. Παράλληλα, ο κ. Oprescu έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006, συμμετείχε σε τοπικές και διεθνείς επαγγελματικές οργανώσεις, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τραπεζών της Ρουμανίας από το 2015 έως το 2021.  
 
Το EMF ιδρύθηκε το 1967 και αποτελεί τη «φωνή» του ευρωπαϊκού κλάδου ενυπόθηκων δανείων, η αξία του οποίου το 2020 υπολογιζόταν σε περισσότερα από 8 τρισ. ευρώ, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των δανειστών ενυπόθηκων τίτλων και των εκδοτών ενυπόθηκων ομολόγων. Παρέχει δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με τις ευρωπαϊκές αγορές ενυπόθηκων δανείων, φιλοξενώντας στις τάξεις του 14 μέλη από 12 κράτη μέλη της ΕΕ., καθώς και έναν αριθμό μελών με ρόλο παρατηρητή. Το EMF περιλαμβάνει επίσης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καλυμμένων Ομολόγων (ECBC) με 120 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν περισσότερο από το 95% των ενυπόθηκων ομολόγων που βρίσκονται σε κυκλοφορία, με αξία σχεδόν 3 τρισ. ευρώ στο τέλος του 2021

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε το καταστατικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της Alpha

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάκτηση, τη σημασία της οποίας μπορούν εύκολα να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal μεταξύ BriQ και ICI

Η τράπεζα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Σε τρία στάδια θα υλοποιηθεί η σύνθετη αυτή συμφωνία.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος προσωπικού στην Alpha Bank

Aίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υπέβαλαν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για περίπου 400 αποχωρήσεις. Πλέον του 70% των αιτήσεων προήλθαν από το Δίκτυο της Τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιστοποιείται με ISO 22316 η οργανωτική ανθεκτικότητα της Alpha Bank

Η Alpha Bank αποτελεί την πρώτη ελληνική τράπεζα που διακρίνεται για την οργανωτική της ανθεκτικότητα, καθώς ενισχύει όλες τις δομές διακυβέρνησης, ώστε να προβλέπει και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε απειλές και ευκαιρίες.