ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνεχής αύξηση τζίρου από την Pepco με «όπλο» τις χαμηλές τιμές

Η επέκταση του δικτύου καταστημάτων πανευρωπαϊκά τροφοδοτεί την αύξηση του τζίρου για τον πολωνικό όμιλο. Σε λειτουργία ήδη 8 καταστήματα της ομώνυμης αλυσίδας στην Ελλάδα, ενώ νέα προστίθενται προσεχώς.

Δυναμική αύξηση πωλήσεων κατέγραψε ο πολωνικός όμιλος Pepco, το τελευταίο τρίμηνο του 2022, τροφοδοτούμενη από το φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης της παρουσίας του σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου εκπτωτικών καταστημάτων ρούχων και οικιακών ειδών αυξήθηκαν κατά 27% την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2022, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρήσης, αγγίζοντας τα 1,65 δισ ευρώ, ενώ σε συγκρίσιμη βάση η θετική μεταβολή διαμορφώθηκε σε 13%. Οι πωλήσεις της αλυσίδας Pepco αυξήθηκαν κατά 19,7%, ενώ ο τζίρος της αλυσίδας Poundland ενισχύθηκε κατά 4,4%.

Μέσα στο υπό εξέταση διάστημα, ο πολωνικός όμιλος άνοιξε συνολικά 105 νέα καταστήματα, ενώ δεσμεύεται για την προσθήκη συνολικά 550 νέων σημείων πανευρωπαϊκά κατά τη χρήση του 2023. Στην χώρα μας, ο όμιλος ξεκίνησε με ένα κατάστημα Pepco που εγκαινίασε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ πλέον λειτουργεί ήδη 8 σημεία και σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας του. Στην Ισπανία λειτούργησαν 15 νέα καταστήματα Pepco μέσα στο πρώτο τρίμηνο, ενώ η Πορτογαλία αποτελεί την επόμενη αγορά-στόχο για τον πολωνικό όμιλο, καθώς σχεδιάζει να εγκαινιάσει την παρουσία του στην ιβηρική χώρα μέσα στην άνοιξη.

Αν και οι συνθήκες χαρακτηρίζονται ασταθείς, δεδομένων των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη συνολικά, ο όμιλος δείχνει μέχρι στιγμής να καταγράφει επιδόσεις ανώτερες του μέσου όρου της αγοράς, χάρη στο προϊοντικό του μείγμα αλλά και στο φιλόδοξο πλάνο επέκτασης. Για το 2023 η Pepco σχεδιάζει την αύξηση σε διψήφιο αριθμό των καταστημάτων της στην Ελλάδα, ενώ απώτερος σκοπός του ομίλου αποτελεί ο έλεγχος περισσότερων από 20.000 σημείων των αλυσίδων Pepco και Dealz στην Ευρώπη και Poundland στη Βρετανία, σε ορίζοντα δεκαετίας.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έκλεισε την προηγούμενη δωδεκάμηνη χρήση, που έληξε τον Σεπτέμβριο 2022, με πωλήσεις ύψους 4,82 δισ ευρώ, αυξημένες κατά 17% σε ετήσια βάση, και κέρδη EBITDA ύψους 750 εκατ ευρώ. Στο ίδιο διάστημα, ο πολωνικός όμιλος υπερέβη τον στόχο για το άνοιγμα 450 νέων σημείων, προχωρώντας στην προσθήκη συνολικά 516 καταστημάτων πανευρωπαϊκά, ενώ για φέτος δρομολογούνται αντίστοιχες επενδύσεις, συνολικού ύψους 400 εκατ ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με δεκάδες νέα καταστήματα η ανάπτυξη της πολωνικής Pepco στην Ελλάδα

Σε διάστημα ενός μήνα τέθηκαν σε λειτουργία έξι καταστήματα, ενώ δεκάδες ακόμη θα προστεθούν μέσα στο 2023. Τι δηλώνει στο BD ο Operations Manager του ομίλου για Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία. Επενδύσεις 400 εκατ. για δίκτυο στην Ευρώπη φέτος.
katastimata-H&M
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο κατάστημα ανοίγει η Η&Μ στην Κύπρο, ενώ κλείνουν σε πολλές περιοχές

Μετά από ένα πολύ δύσκολο έτος με αυξημένες ζημίες, η σουηδική εταιρεία προσβλέπει σε βελτίωση των επιδόσεών της από το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Δεύτερο κατάστημα στη Λευκωσία ανοίγει στις 2 Μαρτίου.
Παιδικά ρούχα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κάλυψαν τις απώλειες της πανδημίας οι αλυσίδες παιδικών ρούχων

Σταδιακή επάνοδος στην κανονικότητα για την αγορά παιδικών ενδυμάτων μετά τη δύσκολη διετία της πανδημίας. Πώς κινούνται οι αλυσίδες DPam, Lapin House και Alouette. Ποιες είναι οι διεθνείς τάσεις.
Pepco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει την παρουσία της η Pepco, διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων

Το νέο κατάστημα στην Παιανία, που αποτελεί ακίνητο της Premia Properties, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2023 και η διάρκεια μίσθωσης είναι 10 έτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με ισχυρές πωλήσεις έκλεισαν το έτος τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Ο τζίρος επανήλθε στα επίπεδα του 2019 τη χρονιά που πέρασε, χάρη στην βελτίωση της αγοραστικής κίνησης ειδικά το τελευταίο τρίμηνο του έτους αλλά και στην πολύ καλή τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες.
Modiano-Agora-Thessaloniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της Στοάς Μοδιάνο από τον όμιλο Φάις

Επεκτείνει την παρουσία του στην αγορά της Θεσσαλονίκης ο όμιλος Φάις, καθώς ολοκληρώνεται η ανακατασκευή και λειτουργία της ιστορικής Στοάς Μοδιάνο. Ενεργό το ενδιαφέρον του ομίλου και για το κτίριο των πρώην Μύλων Αλλατίνη.