ΓΔ: 2083.59 0.68% Τζίρος: 239.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Manousakis-Manos-ADMIE

Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών

Ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ ανέδειξε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς για την ανάπτυξη εναλλακτικών περιφερειακών δικτύων τηλεπικοινωνιών και την αξιοποίηση των υποδομών οπτικών ινών.

Την επέκταση της συνεργασίας με Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών στα Βαλκάνια, στηρίζει ο ΑΔΜΗΕ, όπως επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο του 4ου «Balkans Digital Highway Workshop», που διοργανώνει στην Αθήνα στις 18 και 19 Ιανουαρίου η Παγκόσμια Τράπεζα, με την υποστήριξη της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, Grid Telecom.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε χθες ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ανέδειξε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς για την ανάπτυξη εναλλακτικών περιφερειακών δικτύων τηλεπικοινωνιών και την αξιοποίηση των υποδομών οπτικών ινών, που είτε υπάρχουν είτε θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Τόνισε επίσης ότι «ο ΑΔΜΗΕ, σε συνεργασία με τους γειτονικούς Διαχειριστές, δημιουργεί κρίσιμα δίκτυα κορμού για τη μεταφορά ενέργειας αλλά και δεδομένων στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Η Grid Telecom, ο τηλεπικοινωνιακός βραχίονας του Ομίλου, αξιοποιεί την πολύτιμη αυτή περιουσιακή βάση, επεκτείνοντας πέρα από τα ελληνικά σύνορα το εγχώριο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, που σήμερα ξεπερνά τα 4.500 χλμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε νέους τηλεπικοινωνιακούς διαδρόμους που προωθούν την ψηφιακή μετάβαση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και συμβάλλουν στη μετατροπή της χώρας σε έναν ισχυρό διεθνή κόμβο δεδομένων ανοικτής πρόσβασης».

Η ετήσια διεθνής συνάντηση που διοργανώνει η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ως στόχο την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε περιφερειακό επίπεδο και την ψηφιακή σύγκλιση στην περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από την κοινή χρήση και τη βέλτιστη αξιοποίηση των οπτικών δικτύων που διασυνδέουν τα εθνικά Συστήματα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης στην Αθήνα, τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα αυτά με εκπροσώπους των Διαχειριστών Μεταφοράς της Αλβανίας (OST), της Βόρειας Μακεδονίας (MEPSO), της Ιταλίας (TERNA), της Βουλγαρίας (ESO EAD), του Μαυροβουνίου (CGES) και του Κοσόβου (KOSTT).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-ADMHE-kalodio
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Κυπριακό χουνέρι, Μπραζιλέρο.... 2025, η υπογενννητικότητα και οι νέοι

Το κατόρθωμα με το καλώδιο και την ελληνο-κυπριακή κρίση, η «επιστροφή» του Σωτ. Γκορίτσα με το Μπραζιλέρο 2025, η ετυμηγορία του FTSE Russell για την αναβάθμιση, οι ψηφιακές πληρωμές, η υπογεννητικότητα και η κουλτούρα των νέων.
Καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Διαψεύδει δημοσίευμα για την διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ο ΑΔΜΗΕ διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα κυπριακής ιστοσελίδας περί διεκδικήσεων αποζημίωσης για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, διευκρινίζοντας ότι οι σχετικές πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
businessdaily-ADMIE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Μεγαλύτερη ευελιξία με 15λεπτη ανάλυση στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

Όπως σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η μετάβαση της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρισμού σε ανάλυση 15 λεπτών αυξάνει την ευελιξία, ενισχύει την ενσωμάτωση ΑΠΕ και βελτιώνει την ασφάλεια του συστήματος.
Διάσκεψη Ελλάδα-Αίγυπτος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογράφηκε Μνημόνιο για τη διασύνδεση ηλεκτρικού Ελλάδας-Αιγύπτου

Υπογράφηκε τριμερές Μνημόνιο Κατανόησης για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την υλοποίησή του και εντάσσεται στα έργα στρατηγικής σημασίας της ΕΕ και του Global Gateway.