ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Manousakis-Manos-ADMIE

Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών

Ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ ανέδειξε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς για την ανάπτυξη εναλλακτικών περιφερειακών δικτύων τηλεπικοινωνιών και την αξιοποίηση των υποδομών οπτικών ινών.

Την επέκταση της συνεργασίας με Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών στα Βαλκάνια, στηρίζει ο ΑΔΜΗΕ, όπως επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο του 4ου «Balkans Digital Highway Workshop», που διοργανώνει στην Αθήνα στις 18 και 19 Ιανουαρίου η Παγκόσμια Τράπεζα, με την υποστήριξη της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, Grid Telecom.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε χθες ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ανέδειξε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς για την ανάπτυξη εναλλακτικών περιφερειακών δικτύων τηλεπικοινωνιών και την αξιοποίηση των υποδομών οπτικών ινών, που είτε υπάρχουν είτε θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Τόνισε επίσης ότι «ο ΑΔΜΗΕ, σε συνεργασία με τους γειτονικούς Διαχειριστές, δημιουργεί κρίσιμα δίκτυα κορμού για τη μεταφορά ενέργειας αλλά και δεδομένων στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Η Grid Telecom, ο τηλεπικοινωνιακός βραχίονας του Ομίλου, αξιοποιεί την πολύτιμη αυτή περιουσιακή βάση, επεκτείνοντας πέρα από τα ελληνικά σύνορα το εγχώριο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, που σήμερα ξεπερνά τα 4.500 χλμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε νέους τηλεπικοινωνιακούς διαδρόμους που προωθούν την ψηφιακή μετάβαση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και συμβάλλουν στη μετατροπή της χώρας σε έναν ισχυρό διεθνή κόμβο δεδομένων ανοικτής πρόσβασης».

Η ετήσια διεθνής συνάντηση που διοργανώνει η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ως στόχο την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε περιφερειακό επίπεδο και την ψηφιακή σύγκλιση στην περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από την κοινή χρήση και τη βέλτιστη αξιοποίηση των οπτικών δικτύων που διασυνδέουν τα εθνικά Συστήματα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης στην Αθήνα, τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα αυτά με εκπροσώπους των Διαχειριστών Μεταφοράς της Αλβανίας (OST), της Βόρειας Μακεδονίας (MEPSO), της Ιταλίας (TERNA), της Βουλγαρίας (ESO EAD), του Μαυροβουνίου (CGES) και του Κοσόβου (KOSTT).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ADMHE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Συνάντηση με τον διαχειριστή της Κύπρου για την ηλεκτρική διασύνδεση

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο σχεδιασμός των επόμενων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβανομένων και τεχνικών θεμάτων και τα επόμενα βήματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ Great Sea Interconnector.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Υπέγραψε με Mytilineos – ATΕΡΜΩΝ για τη διασύνδεση Πελοποννήσου

Η περάτωση του project αυτού θα σηματοδοτήσει την  ολοκλήρωση του λεγόμενου «Ανατολικού Διαδρόμου»  (Μεγαλόπολη - Κόρινθος - Αττική)  για τη διασύνδεση της Πελοποννήσου στο Σύστημα Υπερυψηλής Τάσης. 
ΑΔΜΗΕ, Ενέργεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Δολιοφθορά με στόχο τη διακοπή των εργασιών διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής

Ο ΑΔΜΗΕ κάνει λόγο για σοβαρό συμβάν με στόχο όχι την κλοπή υλικών αλλά τη διακοπή των εργασιών για την ηλεκτρική διασύνδεση. Δεδομένη η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.