ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Manousakis-Manos-ADMIE

Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών

Ο πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ ανέδειξε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς για την ανάπτυξη εναλλακτικών περιφερειακών δικτύων τηλεπικοινωνιών και την αξιοποίηση των υποδομών οπτικών ινών.

Την επέκταση της συνεργασίας με Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την ανάπτυξη κοινών τηλεπικοινωνιακών υποδομών στα Βαλκάνια, στηρίζει ο ΑΔΜΗΕ, όπως επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο του 4ου «Balkans Digital Highway Workshop», που διοργανώνει στην Αθήνα στις 18 και 19 Ιανουαρίου η Παγκόσμια Τράπεζα, με την υποστήριξη της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, Grid Telecom.

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε χθες ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ανέδειξε τη σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς για την ανάπτυξη εναλλακτικών περιφερειακών δικτύων τηλεπικοινωνιών και την αξιοποίηση των υποδομών οπτικών ινών, που είτε υπάρχουν είτε θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Τόνισε επίσης ότι «ο ΑΔΜΗΕ, σε συνεργασία με τους γειτονικούς Διαχειριστές, δημιουργεί κρίσιμα δίκτυα κορμού για τη μεταφορά ενέργειας αλλά και δεδομένων στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Η Grid Telecom, ο τηλεπικοινωνιακός βραχίονας του Ομίλου, αξιοποιεί την πολύτιμη αυτή περιουσιακή βάση, επεκτείνοντας πέρα από τα ελληνικά σύνορα το εγχώριο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, που σήμερα ξεπερνά τα 4.500 χλμ. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε νέους τηλεπικοινωνιακούς διαδρόμους που προωθούν την ψηφιακή μετάβαση σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και συμβάλλουν στη μετατροπή της χώρας σε έναν ισχυρό διεθνή κόμβο δεδομένων ανοικτής πρόσβασης».

Η ετήσια διεθνής συνάντηση που διοργανώνει η Παγκόσμια Τράπεζα έχει ως στόχο την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε περιφερειακό επίπεδο και την ψηφιακή σύγκλιση στην περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από την κοινή χρήση και τη βέλτιστη αξιοποίηση των οπτικών δικτύων που διασυνδέουν τα εθνικά Συστήματα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης στην Αθήνα, τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα αυτά με εκπροσώπους των Διαχειριστών Μεταφοράς της Αλβανίας (OST), της Βόρειας Μακεδονίας (MEPSO), της Ιταλίας (TERNA), της Βουλγαρίας (ESO EAD), του Μαυροβουνίου (CGES) και του Κοσόβου (KOSTT).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ADMIE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Συμβάσεις για ηλεκτρική διασύνδεση Φολεγάνδρου, Μήλου και Σερίφου

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις συνολικού ύψους 345 εκατ. ευρώ με τους Ομίλους Hellenic Cables και Prysmian για τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση των υποβρυχίων και υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης 150 kV AC.
margaris-admie
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιταλία και Αλβανία στο επίκεντρο του πλάνου ανάπτυξης υποδομών του ΑΔΜΗΕ

Στο νέο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ προβλέπεται η αύξηση της μεταφορικής ικανότητας της υποθαλάσσιας διασύνδεσης στα 1.500 MW ενώ για την Αλβανία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα διασύνδεση έως το 2030.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αίτημα ΑΔΜΗΕ στη ΡΑΕ για σημαντική αύξηση του ρυθμιζόμενου εσόδου

Την αύξηση του μεσοσταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC) από 6,1% σε 8,51% λόγω των συνεχών πληθωριστικών πιέσεων και της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, ζήτησε ο ΑΔΜΗΕ ήδη από τον Οκτώβριο του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Καθημερινή ενημέρωση για τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος

Στόχος είναι το IPTO Analytics να καταστεί σημείο αναφοράς για την άμεση ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα σημαντικότερα στοιχεία που σχετίζονται με τη συνολική λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.