ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank Cyprus: Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μίλτος Μιχαηλάς

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιλογή του κ. Μιχαηλά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του μετόχου και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου της Alpha Bank Cyprus.

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της 100% θυγατρικής της, Alpha Bank Cyprus Ltd αποφάσισε τον διορισμό του κ. Μίλτου Μιχαηλά στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank Cyprus Ltd.

Η επιλογή του κ. Μιχαηλά, στελέχους που συνδυάζει τη μακρά διεθνή εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα με την άριστη γνώση της κυπριακής οικονομικής και της επιχειρηματικής πραγματικότητας, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην παρουσία του ομίλου Alpha Bank στην κυπριακή αγορά. Υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Μετόχου και του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού Επιχειρηματικού Πλάνου της Alpha Bank Cyprus Ltd, με στόχο την παροχή σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τραπεζικής και τη στήριξη της προόδου της κυπριακής οικονομίας.

O CEO του Ομίλου της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε μία νέα περίοδο εξωστρέφειας και ανάδειξης της Alpha Bank Cyprus σε βασικό τραπεζικό εταίρο προόδου για την κυπριακή κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Είμαι ευτυχής που ο Μίλτος Μιχαηλάς αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να ενταχθεί στη Διοικητική Ομάδα της Alpha Bank και να συμβάλλει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου για μία Τράπεζα αποτελεσματική και κερδοφόρο. Η βαθιά γνώση του Μίλτου για την Οικονομία της Κύπρου, η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και η στρατηγική του προσέγγιση στα ζητήματα του μετασχηματισμού τραπεζικών ιδρυμάτων αποτελούν εχέγγυα για την ανάπτυξη της Alpha Bank Cyprus».

Ο κ. Μιχαηλάς θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του, μετά την έγκριση του διορισμού του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαδεχόμενος τον κ. Κωνσταντίνο Κουτεντάκη, ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, συνέβαλε καθοριστικά στον μετασχηματισμό της Alpha Bank Cyprus Ltd, με έμφαση στη βελτίωση της παραγωγικότητας, τον εξορθολογισμό του κόστους και την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της. Με τη συσσωρευμένη εμπειρία του, ο κ. Κουτεντάκης θα υποστηρίξει το έργο της νέας Διοίκησης, κατά την πρώτη περίοδο, και, εν συνεχεία, θα συμβάλλει από μία νέα θέση ευθύνης στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Cyprus Ltd καλωσορίζουν τον κ. Μιχαηλά στον Όμιλο της Alpha Bank και του εύχονται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ παράλληλα, ευχαριστούν τον κ. Κουτεντάκη για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά του.

Γεννήθηκε το 1967. Αποφοίτησε από την Αμερικάνικη Ακαδημία στη Λάρνακα, είναι κάτοχος πτυχίου στη διοίκηση και επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Aston, καθώς επίσης και μεταπτυχιακού διπλώματος στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) με εξειδίκευση στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, από το Πανεπιστήμιο του Nottingham.

Με αφετηρία τη Λαϊκή Τράπεζα, το 1992, ξεκίνησε μία μακρά επαγγελματική πορεία στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Τον Οκτώβριο 1999 αποχώρησε από την Λαϊκή Τράπεζα και ανέλαβε Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Πετρολίνα μέχρι το 2001. Στη συνέχεια, και για το διάστημα 2001 - 2006 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στη Λαϊκή Τράπεζα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Από το 2006 μέχρι το 2013 υπηρέτησε σε διάφορους ρόλους που τον οδήγησαν στη θέση του Γενικού Διευθυντή Διεθνών & Οικονομικών Υπηρεσιών της Λαϊκής Τράπεζας.

Μεταξύ 2013-2016 διετέλεσε Σύμβουλος Διεθνών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου, ενώ το 2015 ανέλαβε επίσης, τη νεοσύστατη υπηρεσία REMU. Τον Οκτώβριο 2016 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην Bank of Sydney, θέση που κατείχε μέχρι σήμερα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε το καταστατικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της Alpha

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάκτηση, τη σημασία της οποίας μπορούν εύκολα να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal μεταξύ BriQ και ICI

Η τράπεζα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Σε τρία στάδια θα υλοποιηθεί η σύνθετη αυτή συμφωνία.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος προσωπικού στην Alpha Bank

Aίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υπέβαλαν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για περίπου 400 αποχωρήσεις. Πλέον του 70% των αιτήσεων προήλθαν από το Δίκτυο της Τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πιστοποιείται με ISO 22316 η οργανωτική ανθεκτικότητα της Alpha Bank

Η Alpha Bank αποτελεί την πρώτη ελληνική τράπεζα που διακρίνεται για την οργανωτική της ανθεκτικότητα, καθώς ενισχύει όλες τις δομές διακυβέρνησης, ώστε να προβλέπει και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε απειλές και ευκαιρίες.