ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στην Intracom περνά η Κλουκίνας - Λάππας, θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση

Πωλητές τα μέλη της οικογένειας Λάππα και ο Λουκάς Σπεντζάρης. Στα 28,7 εκατ. το συνολικό τίμημα. Η πρώτη επενδυτική κίνηση της Intracom Holdings με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία της Κλουκίνας -Λάππας.

Στην Intracom περνά το 74,21% της εταιρείας Κλουκίνας - Λάππας έναντι συνολικού τιμήματος 28,7 εκατ. ευρώ. Χθες αποκτήθηκε το 26,10% από το Λουκά Σπεντζάρη ο οποίος θα μεταβιβάσει σήμερα επιπλέον 1,51%, ενώ υπάρχει συμφωνία με τα μέλη της οικογένειας Λάππα για να εξαγοράσει η Intracom επιπλέον 46,6%. Λογικά θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Intracom Holdings:  «υπεγράφη στις 02/02/2023, δεσμευτικό μνημόνιο  συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM  PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 18.742.29 ευρώ. Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023.  Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης».

Οι μετοχές του κ. Σπεντζάρη αποκτήθηκαν έναντι 10 εκατ. ευρώ. Η τιμή μετοχής για τον κ. Σπεντζάρη ήταν 0,90 ευρώ, ενώ για τα μέλη της οικογένειας Λάππα 1 ευρώ. 

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση της Intracom ως εταιρείας επενδύσεων. Η Κλουκίνας διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία και η εξαγορά «κουμπώνει»  με την Ιntracom Properties, τον επενδυτικό βραχίονα του ομίλου Intracom στο real estate. Η αξία των ακινήτων της Intracom Properties αποτιμήθηκε στα 65 εκατ. ευρώ αλλά στους στόχους της διοίκησης είναι να φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ μέσω εξαγορών.

Η Κλουκίνας Λάππας δραστηριοποιείται σε 3 βασικούς τομείς: τα καταστήματα παιδικών ειδών Mothercare και ELC, διαθέτει μια υδροηλεκτρική μονάδα στην Ηπειρο και είναι κάτοχος δύο μεγάλων ακινήτων (καταστήματα) στην Ερμού τα οποία ενοικιάζει σήμερα στα Zara και την Adidas. Πρόσφατα η εταιρεία έβαλε λουκέτο σε τρία καταστήματα που είχε αναπτύξει στα Βαλκάνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπλε Κέδρος: Στις 14 Ιουνίου στο ταμπλό του ΧΑ με τιμή έναρξης 2,25 ευρώ

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς ανέρχονται σε 16,2 εκατ. ευρώ και τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης και τουριστικής μονάδας στη Μονεμβασιά.