ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Attica Bank: Οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του Ellington

H Rinoa LTD δεν κατέχει πλέον καμία μετοχή της τράπεζας, ενώ μηδενίστηκε και η έμμεση συμμετοχή του Christian Udo Schoening υπό την ιδιότητα του ως τελικού πραγματικού δικαιούχου της εταιρείας.

Οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση της Ellington από την Attica Bank, με το fund να μηδενίζει το ποσοστό του, αφού πούλησε το 8%  στο ΤΜΕΔΕ, που πλέον θα έχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Άμεσα ξεκινά το due diligence από την Thrivest ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες προκειμένου η τράπεζα να υποβάλει αναθεωρημένο business plan και capital plan στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με την αποχώρηση της Ellington ανοίγει και ο δρόμος για την ΑΜΚ ύψους 490 εκατ. ευρώ που έχει δρομολογήσει η τράπεζα. Το ΤΧΣ έχει δεσμευμένα 330 εκατ. ευρώ για να καλύψει τη συμμετοχή του, η Thrinvest έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα βάλει έως 100 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 60 εκατ ευρώ θα τα βάλουν το ΤΜΕΔΕ και ο ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της

Σε συνέχεια της από 02-02-2023 ανακοίνωσης της, η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, κατόπιν των σχετικών γνωστοποιήσεων της εταιρείας Rinoa LTD (σ.σ. Ellington) και του κ. Christian Udo Schoening, περί σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007, όπως ισχύει, ότι μετά τη σχετική μεταβίβαση των 120.861.838 μετοχών της Τράπεζας από τη Rinoa LTD στο ΤΜΕΔΕ (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας και μέχρι την άνω συναλλαγή Rinoa LTD ήλεγχε άμεσα τα δικαιώματα ψήφου τους), η Rinoa LTD δεν κατέχει πλέον καμία μετοχή της Τράπεζας (και συνεπακόλουθα κανένα δικαίωμα ψήφου), ενώ μηδενίστηκε και η έμμεση συμμετοχή του Christian Udo Schoening υπό την ιδιότητα του ως τελικού πραγματικού δικαιούχου (UBO) της Rinoa LTD.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Εγκρίθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση μέσω δημόσιας προσφοράς, έως 35.062.731 νέων ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 0,3 δισ. ευρώ για τα NPEs

Η λήψη – υπό την προϋπόθεση των δεσμευτικών προσφορών και προκαταρτικής  συμφωνίας για τη σχετική ως άνω αποεπένδυση -  των προβλέψεων αυτών έχει συμπεριληφθεί ως παραδοχή του Επικαιροποιημένου Επιχειρηματικού Πλάνου ετών 2022 – 2025