ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Attica Bank: Νέο εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ η Βασιλική Σκούμπα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, με την εκλογή της κα Σκούμπα να ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ ήτοι έως και 01.09.2023. Η σύνθεση των Επιτροπών του Δ.Σ. διατηρείται ως έχει. 

Την κυρία Βασιλική Σκούμπα εξέλεξε ως νέο εκτελεστικό μέλος του ΔΣ η Attica Bank στη θέση παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους, καθώς ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της:

Η Attica Bank, σε συνέχεια της από 02.02.2023 ανακοίνωσής της, γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, και σε συνέχεια του από 08-02-2023 Πρακτικού της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών, εξέλεξε ως νέο εκτελεστικό μέλος του την κ. Βασιλική Σκούμπα του Χρήστου, σε θέση παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους. 

Σημειώνεται ότι με την εκλογή της ανωτέρω πληρούνται i) οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 του ν. 4706/2020 σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 07.07.2021 των μετόχων αναφορικά με τον απαιτούμενο αριθμό των ανεξαρτήτων μελών του Δ.Σ., και ii) οι απαιτήσεις του άρθρου 3 παρ.1.β του νόμου 4706/2020 αναφορικά με την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο στο Δ.Σ. της Τράπεζας. 

Η ως άνω εκλογή ισχύει για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι έως και 01.09.2023, θα ανακοινωθεί δε από το Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων, όπως ορίζεται στον νόμο και στο καταστατικό της Τράπεζας. 

Κατόπιν της ανωτέρω εκλογής, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

  1. Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος 
  2. Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής του Εσδρά, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 
  3. Ελένη Βρεττού του Χρήστου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος 
  4. Βασιλική Σκούμπα του Χρήστου, Εκτελεστικό Μέλος 
  5. Αλέξιος Πελέκης του Διονυσίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος 
  6. Χαρίκλεια Βαρδακάρη του Νικολάου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 
  7. Ιωάννης Ζωγραφάκης του Γεωργίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 
  8. Αιμίλιος Γιαννόπουλος του Πολύκαρπου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 
  9. Γρηγόριος Ζαριφόπουλος του Διονυσίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

Στη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ο ορισμός αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της Τράπεζας να διατηρηθεί ως έχει αποφασιστεί και περιγράφεται στο με αριθμό 1402/02-02-2023 πρακτικό Δ.Σ. 

Η σύνθεση των Επιτροπών του Δ.Σ. διατηρείται ως έχει. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Εγκρίθηκε το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση μέσω δημόσιας προσφοράς, έως 35.062.731 νέων ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Πρόσθετες προβλέψεις 0,3 δισ. ευρώ για τα NPEs

Η λήψη – υπό την προϋπόθεση των δεσμευτικών προσφορών και προκαταρτικής  συμφωνίας για τη σχετική ως άνω αποεπένδυση -  των προβλέψεων αυτών έχει συμπεριληφθεί ως παραδοχή του Επικαιροποιημένου Επιχειρηματικού Πλάνου ετών 2022 – 2025