ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank
Από αριστερά προς τα δεξιά: Πάνος Λυμπερόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Eurobank, Επικεφαλής Large Corporate & Loan Syndications, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking, Θόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank

Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 3ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Eurobank είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που έλαβε την έγκριση από το uπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση και της τρίτης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ πόρων, του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έχοντας εκπληρώσει του προαπαιτούμενους στόχους βάσει της Επιχειρησιακής Συμφωνίας που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο, η Eurobank είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που έλαβε την έγκριση από το uπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση και της τρίτης (3ης) δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ πόρων, του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Ανταποκρινόμενη με συνέπεια στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως Ενδιάμεσος Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός για την υλοποίηση του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Eurobank έως σήμερα έχει υπογράψει χρηματοδοτικές συμβάσεις για τον μεγαλύτερο αριθμό έργων και την υψηλότερη διασπορά στο πλαίσιο των πυλώνων του ΤΑΑ, διατηρώντας διαχρονικά την πρώτη (1η) θέση μεταξύ των συστημικών τραπεζών, σε αποτελεσματικότητα απορρόφησης κεφαλαίων. Η Τράπεζα έχει ήδη εγκρίνει τη χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης  συμμετέχοντας ενεργά στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και της μετάβασης σε ένα νέο, ανταγωνιστικό και παραγωγικό μοντέλο.

Μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης από την Εurobank των σημαντικών πόρων των δύο πρώτων δόσεων του ΤΑΑ, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις μιας μεγάλης γκάμας επενδυτικών σχεδίων που αφορούν στους ακόλουθους κλάδους: 

 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Πάρκων με έμφαση σε πρώην λιγνιτοπαραγωγικές περιοχές,
 • Ηλεκτροκίνηση και μικροκινητικότητα,
 • Τηλεπικοινωνίες και αναβαθμίσεις δικτύου οπτικών ινών,
 • Λιανεμπόριο,
 • Παραγωγή μπαταριών και συσσωρευτών,
 • Τουρισμό και
 • Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Δίνοντας έμφαση στον «πράσινο» και «ψηφιακό» προσανατολισμό του Προγράμματος του ΤΑΑ αλλά και εστιάζοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η Eurobank θα προχωρήσει δυναμικά στη διάθεση και της 3ης δόσης, διοχετεύοντας τους πόρους του ΤΑΑ σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους.

Σημειώνεται ότι μέσω του ΤΑΑ η χώρα έχει εξασφαλίσει για την περίοδο 2021 - 2026 ευρωπαϊκούς πόρους ύψους σχεδόν 30,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17,8 δισ. ευρώ αφορούν σε επιδοτήσεις και τα 12,7 δισ. ευρώ σε δανειακές χρηματοδοτήσεις μέσω των ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Μέσω των δανείων του ΤΑΑ, μπορούν να χρηματοδοτηθούν επιλέξιμες επενδύσεις στους εξής πυλώνες:

 • Πράσινη μετάβαση,
 • Ψηφιακό μετασχηματισμό,
 • Καινοτομία - έρευνα και ανάπτυξη,
 • Ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων και
 • Εξωστρέφεια.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους, τις προϋποθέσεις και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Relationship Manager που τους εξυπηρετεί στην Τράπεζα ή/και να επισκεφθούν την εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Eurobank, εντός της ενότητας Αναπτυξιακά Προγράμματα.

Το δανειακό Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurobank-RRF
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση για τη 2η δόση 200 εκατ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Η τράπεζα διέθεσε πλήρως την πρώτη δόση των 200 εκατ. ευρώ σε μια ευρεία γκάμα κλάδων και επιχειρήσεων, ειδικότερα στους κλάδους της πράσινης μετάβασης, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της εξωστρέφειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Δίπλα στις επιχειρήσεις μέσω δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης

Η τράπεζα θέτει πόρους και τεχνογνωσία στη διάθεση των πελατών της, στηρίζει επενδυτικά σχέδια και συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα.
Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Business Banking Τουρισμός από την Eurobank, για ενδυνάμωση των επιχειρήσεων

Το Πρόγραμμα που έχει υποστηρίξει έως σήμερα περισσότερες από 52.000 επιχειρήσεις, προσφέρει φέτος νέα προνόμια και ανταγωνιστικές, αναβαθμισμένες λύσεις τραπεζικών προϊόντων & υπηρεσιών.
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Εξαγοράζει τις μετοχές της από το ΤΧΣ, υψηλή κερδοφορία το 2022

Με τα κεφάλαια που είχε προϋπολογίσει για διανομή μερίσματος, η Eurobank εξαγοράζει το 1,4% των μετοχών της και αποδεσμεύεται από το ΤΧΣ. Στα 1,2 δισ. τα κέρδη προ προβλέψεων, ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο.
Eurobank, Ioannou, Ioannu
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στ. Ιωάννου: Στόχος η ενδυνάμωση της Εurobank σε Ελλάδα, Κύπρο & Βουλγαρία

H Εurobank προχώρησε στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση της θυγατρικής της στη Σερβία, Eurobank Direktna, όπου κατέχει το 70%, στην AIK Banka Beograd με αποτίμηση που ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ για το 100% της Τράπεζας.