ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
green panda
Φώτο: Green Panda ATM

Συμπαίκτης στην Pandas με διεθνείς επενδυτές μπαίνει το Ταμείο Φαιστός

Η Pandas έχει σχεδιάσει μία λύση, με τη μορφή ενός «ATM», όπου οι καταναλωτές μπορούν να μεταπωλήσουν ένα smartphone που έχουν στην κατοχή τους σε τιμή που ανταποκρίνεται απόλυτα στην αξία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

H 5G Ventures ανακοινώνει τη συνεπένδυση του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» στην ελληνική εταιρεία Pandas μαζί με διεθνείς επενδυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Pandas αλλάζει τη διαδικασία ανταλλαγής (trade in) μεταχειρισμένων smartphones, μετατρέποντας μία χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία σε μία πλήρως αυτοματοποιημένη εμπειρία διάρκειας λίγων λεπτών. Στην εταιρεία, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Φάνης Κουτουβέλης, συμμετέχουν στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολυετή εμπειρία στην τεχνολογία και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η Pandas έχει σχεδιάσει μία καινοτόμα και ολοκληρωμένη λύση, με τη μορφή ενός «Pandas ATM», όπου οι καταναλωτές μπορούν να μεταπωλήσουν ένα smartphone που έχουν στην κατοχή τους σε τιμή που ανταποκρίνεται απόλυτα στην αξία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. 

Ο καταναλωτής τοποθετεί τη συσκευή του στο “Pandas ATM” το οποίο εγκαθίσταται σε καταστήματα λιανικού εμπορίου. Η Pandas.io έχει ενσωματώσει στη λύση της μια ασύρματη τεχνολογία ανάκτησης του IMEI, του μοναδικού αριθμού που συνοδεύει κάθε κινητό τηλέφωνο από την έναρξη του κύκλου ζωής του. Μέσω του IMEI ανακτώνται πληροφορίες όπως το μοντέλο, το έτος κατασκευής και ο χρόνος της πρώτης ενεργοποίησης.

Το «Pandas ATM» διεξάγει επίσης σειρά διαγνωστικών ελέγχων, καθώς και ελέγχους με τη χρήση τεχνολογίας machine vision για τυχόν φθορές στην οθόνη ή σε άλλα σημεία της συσκευής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο καταναλωτής λαμβάνει μία δεσμευτική προσφορά και, εφόσον συμφωνήσει σε αυτή, λαμβάνει εκπτωτικό κουπόνι για άμεσες αγορές από το συνεργαζόμενο κατάστημα.

Η λύση που έχει αναπτύξει η Pandas περιλαμβάνει τέσσερις διεθνώς κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και επιταχύνει δραστικά τη μεταπώληση ενός μεταχειρισμένου smartphone. Ο χρόνος που απαιτείται σήμερα για μια τέτοια διαδικασία μπορεί να φτάσει ως και τις τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι καταναλωτές και να μεταπωλείται μόλις το 20% των παλαιότερων συσκευών .

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου ένα δισεκατομμύριο smartphones παροπλίζονται αντί να μεταπωληθούν. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η αγορά των μεταχειρισμένων smartphones αναπτύσσεται διαρκώς με ετήσιο ρυθμό αύξησης 15% και με αξία που φτάνει τα 60 δισ. δολάρια . Η λύση της Pandas.io συμβάλλει με καθοριστικό τρόπο στην προώθηση της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής των συσκευών και αποτρέποντας την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Avax: Κατασκευές, Συμμετοχές και νέες επενδύσεις οι πυλώνες ανάπτυξης

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ομίλου Χ. Ιωάννου, οι κατασκευές θα συνεχίσουν να παράγουν περισσότερες ταμειακές ροές, ενώ οι συμμετοχές σε ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις δημιουργούν ώριμες αποδόσεις.
latiniki ameriki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική

Παρουσιάσεις επτά οικονομιών της περιοχής σε 110 στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ κερδίζουν έδαφος σε μια αγορά 600 εκατ. καταναλωτών. Πρωτογενή παραγωγή, φάρμακα, ΑΠΕ και κατασκευές στο ραντάρ ελληνικών εταιρειών
businessdaily-Alpha-Trust-Andromeda
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Στα 1,75 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο

Στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2024 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά 87,03% σε εισηγμένες μετοχές στο Χ.Α., κατά 4,75% σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς και κατά 2,79% σε ομόλογα.