ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Natech-Digital-Bank
Φωτο: Natech

H Νatech άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης

Η άντληση έγινε μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομόλογου, το οποίο υπερκαλύφθηκε, από το fund Orasis μαζί με το Family Office του Γιώργου Μουνδρέα, την Codrus Capital και υφιστάμενους μετόχους.

Μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομολόγου η Natech, o κορυφαίος πάροχος βασικών τραπεζικών συστημάτων σε μικρά και μεσαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, άντλησε 10 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα υποστηρίξει εκτός των άλλων, την επέκταση σε διεθνείς αγορές καθώς και τη στρατηγική κοινοπραξία με την Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία της #1 ελληνικής ψηφιακής τράπεζας. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανακοινώσει από τον Απρίλιο του 2022 την έναρξη μιας νέας αυτόνομης και αποκλειστικά ψηφιακής τράπεζας για πελάτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το εν λόγω εγχείρημα θα δώσει τη δυνατότητα στη Natech να προσφέρει επιπλέον BaaS προϊόντα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επιτυχημένη άντληση 10 εκατομμυρίων ευρώ καθώς εργαζόμαστε εντατικά για να επιταχύνουμε την επέκτασή μας στην Ευρώπη και για να προσφέρουμε ευρύτερες λύσεις Banking as a Service, εξελίσσοντας την τεχνολογία μας. Η συγκεκριμένη επένδυση θα μας επιτρέψει, εκτός από το να ενισχύσουμε το εγχείρημα με την Τράπεζα Πειραιώς, να ενδυναμώσουμε την πλατφόρμα μας και να διευρύνουμε τις δυνατότητες παράδοσης των λύσεών μας. Ακόμη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επενδυτές για την υποστήριξή τους και την πίστη τους στο όραμά μας», δήλωσε ο Θανάσης Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech. «Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στην τεχνολογία των τραπεζών και να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου χρηματοοικονομικές λύσεις στους πελάτες μας, ενισχύοντας το μέλλον του τραπεζικού κλάδου».

Η άντληση έγινε μέσω έκδοσης ιδιωτικού μετατρέψιμου ομόλογου ύψους 10 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερκαλύφθηκε, από το fund Orasis μαζί με το Family Office του Γιώργου Μουνδρέα, την Codrus Capital και υφιστάμενους μετόχους. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων λειτουργικών αναγκών, της εξέλιξης της τεχνολογίας και των προϊόντων της καθώς και τη διείσδυση σε ξένες αγορές, η Natech σχεδιάζει νέο γύρο χρηματοδότησης στο προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι η ΒΝP Paribas ήταν ο αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Θα συμμετέχει στο Business Growth Fund

Μέσω της συνεργασίας της με την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει χρηματοδοτήσεις με ελκυστικούς όρους που περιλαμβάνουν 40% άτοκη χρηματοδότηση από την ΕΑΤ και δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου κατά 3% για τα δύο πρώτα έτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση 17 εκατ. της εταιρείας Natech στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου, συνολικού ποσού 17 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων 10,6 εκατ., από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και 6,4 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς
xristos megalou delphi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Μέρισμα 10% από τα κέρδη 2023, κλιμάκωση τα επόμενα χρόνια

Ο συντελεστής διανομής θα κλιμακωθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια για να ανέλθει στο 25%, ανέφερε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Σε όλους τους μετόχους θα απευθυνθεί το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Καραμουσαλής: Πρωτοπορεί στις νέες προκλήσεις η Τρ. Πειραιώς

Ο Deputy CFO, Head of Transformation & Business Strategy της τράπεζας σημείωσε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην εποχή μας είναι ραγδαίες, και υπογράμμισε πως η τράπεζα προσφέρει μια ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών στους πελάτες της.