ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μνημόνιο Asso.subsea και Eunice για τη διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου

Το έργο GAP, ηγείται της διακρατικής κοινοπραξίας Ελλάδας-Αιγύπτου που στοχεύει να συμβάλει στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα διευκολύνοντας τη διηπειρωτική μεταφορά καθαρής ενέργειας.

Μνημόνιο συνεννόησης για συνεργασία στην ηλεκτρική διασύνδεση Greece-Africa Power Interconnector - (GAP), ισχύος 2 γιγαβάτ, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου υπέγραψαν η Asso.subsea και ο Όμιλος Eunice Energy Group.

Το έργο GAP, το οποίο δημιουργήθηκε από τον όμιλο Eunice, ηγείται της διακρατικής κοινοπραξίας Ελλάδας-Αιγύπτου που στοχεύει να συμβάλει στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα διευκολύνοντας τη διηπειρωτική μεταφορά καθαρής ενέργειας. Ως μέλος της κοινοπραξίας, η Asso.subsea, με ηγετική θέση στην εγκατάσταση, προστασία, επισκευή και υποστήριξη υποβρυχίων καλωδίων, θα προσφέρει καθοδήγηση και τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του έργου.

«Ως μέλος της κοινοπραξίας, η Asso.subsea, με ηγετική θέση στην εγκατάσταση, προστασία, επισκευή και υποστήριξη υποβρυχίων καλωδίων, θα προσφέρει καθοδήγηση και τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του έργου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Greece-Africa Power, Andreas Borgeas, δήλωσε: «Πρόκειται για μία σύμπραξη που ενισχύει σημαντικά τη διεθνή κοινοπραξία για την κατασκευή του GAP, και το μνημόνιο συνεργασίας (MoU) μεταξύ Asso.subsea και του ομίλου Eunice Energy αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ο γενικός διευθυντής της Asso.subsea, Αλέξανδρος Τζιωτάκης, σημείωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της συνεργασίας με τον όμιλο Eunice Energy, αλλά και της ευκαιρίας που δίνεται ώστε να συνεισφέρουμε μαζί στην αποτελεσματική υλοποίηση ενός κρίσιμου για την ευρύτερη περιοχή έργου υποθαλάσσιας διασύνδεσης με ζωτική σημασία για την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κάλεσμα από Eunice για διεθνή συνεργασία σε έργα ανανεώσιμων πηγών

Ο αντιπρόεδρος του ομίλου Γ. Πεχλιβάνογλου τόνισε την στρατηγική ευκαιρία που έχουν Ελλάδα και Αίγυπτος ώστε να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στις ενεργειακές και γεωπολιτικές εξελίξεις της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα 73,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α΄ τρίμηνο 2023

Η εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου είχε αυξηθεί σε 1.141MW μέχρι τα μέσα Μαΐου, ενώ προχωρούν τα υπόλοιπα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό που είναι έτοιμα προς κατασκευή. Στα 43,3 εκατ. ευρώ η λειτουργική κερδοφορία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: «Τρέχουν» τα έργα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης που προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όπως ανέφερε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.