ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
petropoulos_isuzu

Π. Πετρόπουλος: Στα 6,5 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη το 2022

Στα 156,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου με τις μονάδες λιπαντικών και φορτηγών λεωφορείων να καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις. Μειώθηκε στα 9,6 εκατ. ευρώ ο συνολικός δανεισμός ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 47 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων, οι πληθωριστικές πιέσεις που έφεραν αύξηση των λειτουργικών δαπανών, και οι δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες διαφήμισης έπληξαν την κερδοφορία του ομίλου Π. Πετρόπουλος το 2022.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν σε €156,1 εκατ., οριακά αυξημένες από το 2021. Η εξαιρετική επίδοση των πωλήσεων των Μονάδων Λιπαντικών και Φορτηγών Λεωφορείων αντισταθμίστηκε από τις μειωμένες πωλήσεις του αγροτικού τομέα λόγω της καθυστέρησης των νέων εθνικών σχεδίων βελτίωσης και τις πιέσεις στις πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων λόγω των καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα οχημάτων και ανταλλακτικών. 

Παρά την οριακή αύξηση των πωλήσεων το μεικτό περιθώριο αυξήθηκε από το 17,2% στο 18,5%, κυρίως από την αποτελεσματική διαχείριση του προϊοντικού μείγματος. Οι πληθωριστικές πιέσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις τιμές των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών αύξησαν τις λειτουργικές δαπάνες κατά €3,8 εκατ., οδηγούμενες από το αυξημένο κόστος αποθήκευσης για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις αυξημένες διαφημιστικές και προωθητικές δραστηριότητες που δεν εκτελέστηκαν το 2021 λόγω περιορισμών covid, καθώς και τις δαπάνες νέων δραστηριοτήτων. 

Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €6,5 εκατ. έναντι €6,8 εκατ. το 2021. 

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε στα €9,6 εκατ. από €13,2 εκατ. το 2021 και ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα €-0,96 εκατ. 

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα €47 εκατ. από €42,3 εκατ. το 2021.Ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου (καθαρή θέση ως % του συνόλου του ενεργητικού χωρίς τα μετρητά και ισοδύναμα) στις 31.12.2022 ήταν 61,6%.   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση επένδυσης της Πέτρος Πετρόπουλος από την Εθνική Τράπεζα

Η επένδυση εστιάζει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της αποθήκευσης ενέργειας και συνεισφέρει στην πράσινη μετάβαση της οικονομίας και στην προώθηση της μικρο-κινητικότητας.
petropoulos_isuzu
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπήκε η Π. Πετρόπουλος

Ο δείκτης ο οποίος δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2021, στοχεύει να παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων που υιοθετούν πρακτικές ωφέλιμες για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Πετρόπουλος: Απειλεί με προσφυγή για το διαγωνισμό των ηλεκτρικών λεωφορείων

Η εταιρεία που είναι διανομέας της BYD εκφράζει την αντίθεση της για τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του διαγωνισμού που αφορά την προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 180χλμ..
petropoulos_isuzu
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Πετρόπουλος: Υπερδιπλασιασμός των καθαρών κερδών στα 6,8 εκατ. το 2021

Ιστορικά υψηλά για τις επιδόσεις της Π. Πετρόπουλος το 2021 με τον όμιλο να καταγράφει αύξηση 32,5% του κύκλου εργασιών που ανήλθε στα 155,7 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA ενισχύθηκε κατά 70% και ανήλθε στα 11,8 εκατ. ευρώ .