Φώτο: Shutterstock

Eurobank: Έκτακτη ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής

Στις 31 Ιανουαρίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Eurobank θα κληθεί να αποφασίσει την απόσχιση κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας με σύσταση της νέας τράπεζας.

Την σύγκλιση Έκτακτης Γενική Συνέλευσης των μετόχων της προχώρησε η Eurobank προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την απόσχιση του τραπεζικού κλάδου και την σύσταση νέας τράπεζας. Πρόκειται για το τελευταίο βήμα του Σχεδίου Επιτάχυνση το οποίο πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την doValue και την πώληση της FPS. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 10.00.

Όπως ανακοίνωσε η Eurobank, η Γενική Συνέλευση πρόκειται να συνεδριάσει επί των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1. Απόσχιση κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας της «Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία» (η «Τράπεζα») με σύσταση νέας εταιρείας (η «Επωφελούμενη») και έγκριση του Σχεδίου Διάσπασης. Έγκριση καταστατικού Επωφελούμενης. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

2. Τροποποίηση του καταστατικού της Τράπεζας, με τροποποίηση, προσθήκη και αναρίθμηση των άρθρων αυτού, με σκοπό α) την εναρμόνισή του στον ν. 4548/2018 και β) την προσαρμογή του συνεπεία της απόσχισης κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας με αλλαγή του σκοπού και της επωνυμίας της Τράπεζας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

3. Ανακοίνωση της εκλογής νέων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

4. Εκλογή μελών της Επιτροπής Ελέγχου.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το νόμο απαρτία, η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας θα συνέλθει σε Επαναληπτική Συνεδρίαση στις 6 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη» (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης»), Λεωφ. Αμαλίας 20, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα, θεαματική μείωση NPEs

Στο 15,3% ο δείκτης NPEs, από 32,8%, ο χαμηλότερος στο τραπεζικό σύστημα. Ισχυρή ενίσχυση λειτουργικών εσόδων και νέων δανείων. Κέρδη 175 εκατ. πριν την τιτλοποίηση Cairo, -1,16 δισ. μετά την συναλλαγή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Ρευστότητα 17 δισ. θα παράσχουν οι τράπεζες στην οικονομία το 2020 

Οι ελληνικές τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να μειώσουν τα επισφαλή δάνεια, αλλά και στην παροχή στήριξης στην πραγματική οικονομία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.