Φώτο: Shutterstock

Τι απαντά η Attica Bank για την πτώχευση της Τοξότης ΑΕ

Η Attica Bank σχολιάζοντας πρόσαφατα δημοσιεύματα, εξέδωσε ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό πως η οικονομική θέση της τράπεζας δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε πορεία της εταιρείας Τοξότης Α.Ε..

Σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, η Attica Bank εξέδωσε ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό πως η οικονομική θέση της τράπεζας δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε πορεία της εταιρείας Τοξότης Α.Ε. καθώς έχει τηρήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν πιστωτές της τεχνικής εταιρείας Τοξότης και κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης, ενώ ως ημερομηνία παύσης των πληρωμών ορίστηκε η 5η Ιουλίου του 2019.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου για αντίκτυπο που έχει στα μεγέθη της η πορεία της εταιρείας "ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.", ότι έχει τηρήσει και ολοκληρώσει όλες τις δέουσες διαδικασίες για την λήψη επαρκών προβλέψεων και εξασφαλίσεων έναντι των σχετικών κινδύνων σύμφωνα με το ισχύον νομοκανονιστικό πλαίσιο και συνεπώς οποιαδήποτε εξέλιξη δεν επηρεάζει την οικονομική της θέση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μπόνους» 779 εκατ. στο Δημόσιο από τα κέρδη της Τρ. Ελλάδος

Σημαντική αύξηση κερδοφορίας στα 842,3 εκατ. ευρώ το 2019 για την Τράπεζα της Ελλάδος χάρη στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που επέτρεψε την αναστροφή προβλέψεων ύψους 766 εκατ. ευρώ.