ΓΔ: 1202.94 -1.36% Τζίρος: 39.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:04:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Υψηλότερα κατά 30% από τις προβλέψεις των διεθνών οίκων ήταν τα κέρδη της τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Στα 1,70 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για την Alpha Bank η Goldman Sachs.

Επιβεβαιώνουν τα υψηλά περιθώρια ανόδου της μετοχής της Alpha Bank σε νέες εκθέσεις τους οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, JP Morgan, Wood & Company, Axia και Morgan Stanley, με τους τρεις πρώτους επενδυτικούς οίκους να αναφέρουν ότι τα κέρδη που ανακοίνωσε η Τράπεζα είναι υψηλότερα κατά τουλάχιστον 30% από τις αρχικές τους εκτιμήσεις.

Παράλληλα, οι οίκοι στρέφουν τα βλέμματα τους στο Investor Day της Alpha Bank, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, όπου η Διοίκηση της Τράπεζας θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο στρατηγικό σχέδιο για τα έτη 2023-2025 καθώς και τους αναθεωρημένους στόχους για το 2023.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το σχόλιο της Goldman Sachs, η οποία αναφέρει στην έκθεσή της πως είναι θετικό το κλίμα για την Alpha Bank «υπό το φως της σημαντικής βελτίωσης των καθαρών κερδών της τράπεζας και της επιβεβαίωσης των σχεδίων για την καταβολή μερίσματος από τα κέρδη του 2023».

Ο αμερικανικός οίκος θέτει παράλληλα τιμή-στόχο για τη μετοχή της τράπεζας 1,70 ευρώ και περιθώριο ανόδου 40%. Θετικά αξιολογεί τα αποτελέσματα της Alpha Bank και η JP Morgan, η οποία αναφέρει ότι η δυναμική των κερδών που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της τράπεζας είναι ευθυγραμμισμένη με την καθοδήγηση που έδωσε η διοίκηση για στόχο ROTE υψηλότερα του 9% φέτος, κυρίως λόγω του καλύτερου από το αναμενόμενο, Καθαρού Εσόδου από Τόκους (ΝΙΙ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Σταθερή η υποστήριξη της Alpha Bank σε Μακεδονία - Θράκη

Επισκέψεις της διοίκησης στο Δίκτυο Καταστημάτων της τράπεζας στην περιοχή και ενίσχυση 12 δομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υλικό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Επιτυχές αποτέλεσμα στα τεστ, CET 1 8,9% στο δυσμενές σενάριο

Η τράπεζα έχει ολοκληρώσει ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσα στο τρέχον έτος που δεν έχουν ληφθεί υπόψη στον ευρωπαϊκό έλεγχο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων και ενισχύουν το CET1 κατά 1,3%.