Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Παρατείνεται η υποβολή των χρηματοοικονομικών καταστάσεων

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε πως παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου η υποβολή των χρηματοοοικονομικών καταστάσεων των νομικών προσώπων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα.

Μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 παρατείνει η Τράπεζα της Ελλάδος την ημερομηνία όπου τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα υποχρεούνται να υποβάλλουν τις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις τους.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να μην υπάρξει περαιτέρω υπερφόρτωση του δικτύου, δεδομένης της καταληκτικής προθεσμίας της 15ης Ιανουαρίου 2020 και της ιδιαίτερα αυξημένης ανταπόκρισης που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε πως η ΠΟΦΕΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών) είχε καταθέσει αίτημα για την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής ισολογισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος για τουλάχιστον 3 μήνες εξαιτίας της «πολυπλοκότητας που έχει δημιουργήσει αρκετά θέματα στην εύρυθμη λειτουργία των Λογιστικών – Φοροτεχνικών γραφείων».

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιθυμεί να ευχαριστήσει τις χιλιάδες επιχειρήσεις που υπέβαλαν τις οικονομικές καταστάσεις τους μέχρι σήμερα στο Κεντρικό Γραφείο Ισολογισμών. Η μεγάλη συμμετοχή τους στην προσπάθεια για την παροχή εξειδικευμένης στατιστικής πληροφόρησης για τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των εταιριών του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παίζει καθοριστικό ρόλο στη συλλογή των στοιχείων που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των πράξεων της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος και στην παροχή στατιστικής πληροφόρησης για την κατάρτιση των χρηματοοικονομικών λογαριασμών της ελληνικής οικονομίας από τη Διεύθυνση Στατιστικής της Τράπεζας της Ελλάδος, με γνώμονα τη διατήρηση της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέρασαν το stress test οι μη συστημικές τράπεζες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου από την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν θα απαιτηθούν άμεσες αυξήσεις κεφαλαίου. Περιθώριο χρόνου ως το τέλος του 2020 σε ορισμένες συνεταιριστικές τράπεζες για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκαν οι επιστολές για τη λειτουργία των δύο κινεζικών τραπεζών

Στις δύο κινεζικές τράπεζες παραδόθηκαν οι επιστολές του κ. Στουρνάρα για τη λειτουργία τους στη χώρα μας, από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο, στο Μέγαρο Μαξίμου.