ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
EDA-Attikis-Lamda-Development

Lamda: Συνεργασία της ΕΔΑ και της Ελληνικό για τα έργα δικτύων αερίου

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων με σκοπό την ενεργειακή κάλυψη των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά (ΜΠΕΑ).

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη έργων υποδομής δικτύων φυσικού αερίου στο Ελληνικό υπέγραψαν η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E. με στόχο την ενεργειακή κάλυψη των ακινήτων του έργου του Ελληνικού.

Το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων που άπτονται της δραστηριότητας της ΕΔΑ Αττικής, προκειμένου για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στο έργο του Ελληνικού με σκοπό την ενεργειακή κάλυψη των ακινήτων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά (ΜΠΕΑ) στο πλαίσιο εφαρμογής και υλοποίησης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξής του.

Το έργο περιλαμβάνει 73 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου, δυναμικότητας 10.000 κυβικών/ώρα και δύο σταθμούς διανομής δυναμικότητας 8.000 κυβικών/ώρα.

«Η σύνδεση των ακινήτων του ΜΠΕΑ με το δίκτυο διανομής ενισχύει την επίτευξη του στόχου για την αύξηση της διείσδυσης του αερίου στην Περιφέρεια Αττικής, προάγοντας τον ρόλο του φυσικού αερίου και υποστηρίζοντας, παράλληλα, την εθνική δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, καθώς στα δίκτυα φυσικού αερίου θα διοχετεύονται μελλοντικά ανανεώσιμα αέρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΑ Αττικής, Λεωνίδας Μπακούρας, σε δήλωσή του ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται με σκοπό την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του εμβληματικού έργου του Ελληνικού. Πέραν των σημαντικών πλεονεκτημάτων που αντιπροσωπεύει η χρήση του φυσικού αερίου συμμετέχουμε στην υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης που θα προσελκύσει νέες μελλοντικές επενδύσεις δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής όσο και για ολόκληρη τη χώρα. Με τη συμμετοχή μας στην αστική ανάπλαση του Ελληνικού συνεισφέρουμε, επίσης, στην εθνική προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην επίτευξη των εθνικών στόχων για το κλίμα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Πιστοί στην κορυφαία προτεραιότητα που θέσαμε για το έργο του Ελληνικού, τον σεβασμό στο περιβάλλον, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με την ΕΔΑ Αττικής. Μια σύμπραξη, η οποία αποτυπώνει έμπρακτα την τήρηση της δέσμευσής μας για την εκμετάλλευση των πιο σύγχρονων μορφών ενέργειας, αλλά και την προσήλωση στον στόχο μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Απορρόφηση της MC Property από τη Malls Management Services

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις της μετόχου των συγχωνευόμενων εταιρειών και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Άλμα 75% των EBITDA, ανήλθαν σε 8,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η κερδοφορία των εμπορικών κέντρων μετά την αύξηση 20% που κατέγραψε το α' τρίμηνο και ανήλθε στα 20,9 εκατ. ευρώ. Στα 3,17 δισ. ευρώ η συνολική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται στο Ελληνικό τo πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental της Αθήνας

Η επένδυση περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με 123 δωμάτια και σουίτες, καθώς και 17 επώνυμες πολυτελείς κατοικίες/διαμερίσματα (branded residences), με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.