ΓΔ: 1170.13 0.14% Τζίρος: 93.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ο Πέτρος Χριστοδούλου νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνική Τράπεζας

Το διοικητικό συμβούλιο της κυπριακής τράπεζας ανακοίνωσε τον διορισμό του κ. Χριστοδούλου ως ανεξέρτητου μη εκτελεστικού προέδρου της τράπεζας.

Τον διορισμό του κ. Πέτρου Χριστοδούλου ως Ανεξάρτητου - Μη Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τράπεζας

«Η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρία του ημερομηνίας 1ης Ιουνίου 2023, αποφάσισε το διορισμό του κ. Πέτρου Χριστοδούλου ως Ανεξάρτητου Μη-Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.  Ο διορισμός υπόκειται στην έγκριση της Κεντρική Τράπεζας της Κύπρου («ΚΤΚ») / Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας («EKT»).

Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου ξεκίνησε την επενδυτική τραπεζική του καριέρα το 1985 στην Credit Suisse First Boston στις χρηματαγορές διαπραγμάτευσης και τίτλων κυμαινόμενου επιτοκίου του Λονδίνου, πριν ενταχθεί στην Goldman Sachs το 1987 για να ηγηθεί της ομάδας της για τη χρηματαγορά διαπραγμάτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν μετακομίσει στον Καναδά για διαπραγμάτευση περιφερειακών κρατικών ομολόγων.  Το 1989 εντάχθηκε στην J.P. Morgan στο Λονδίνο, κατέχοντας διάφορους ανώτερους ρόλους μέχρι που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 1993, υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση Ευρωπαϊκών παραγώγων.

Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διαθεσίμων, Παγκόσμιων Αγορών και Προσωπικής Τραπεζικής Ομίλου στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ).  Το 2010 έγινε Γενικός Διευθυντής / Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, υπεύθυνος για την οικειοθελή αναδιάρθρωση €206 δις του ελληνικού δημόσιου χρέους που κατείχε ο ιδιωτικός τομέας, μέχρι το 2012 όταν επανήλθε στον Όμιλο της ΕΤΕ ως Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής / Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2014, σε μια κρίσιμη περίοδο που η τράπεζα έπρεπε να αναδιαρθρωθεί, να διαθέσει περιουσιακά στοιχεία και να αντλήσει κεφάλαια.  Την ίδια περίοδο (2012-2014), ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου της Hellenic Exchanges Α.Ε.  Στη συνέχεια ηγήθηκε της Capital Product Partners LP (Nasdaq CPLP), μιας διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας, ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής μέχρι το 2015.

Είναι Principal της Callisto Capital Advisors η οποία συμβουλεύει Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές σε θέματα επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών.  Είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Guardian Capital Group Ltd (Τορόντο, Καναδάς, TSX: GCG.A), της Aegean Baltic Bank A.Ε. (Αθήνα, Ελλάδα), της Danaos Corporation (NYSE: DAC) και της Μινέττα Ασφαλιστικής A.Ε.

Ο κ. Π. Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1960.  Είναι κάτοχος Πτυχίου Εμπορικών από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, επίσημα πλέον γνωστή ως Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα, και Μεταπτυχιακού Τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.

Ο Δρ. Ευριπίδης Πολυκάρπου θα αποχωρήσει, λόγω εποπτικών περιορισμών, από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση («ΕΓΣ») των Μετόχων της Τράπεζας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2023.  Στην εν λόγω ΕΓΣ, ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου θα προταθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για εκλογή ως Ανεξάρτητος Μη-Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος της Τράπεζας.»

Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Αποκτά επιπλέον 13,4% της Ελληνικής Τράπεζας έναντι 70 εκατ. ευρώ

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Eurobank θα ελέγχει το 26% της κυπριακής τράπεζας. Η επένδυση γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγική ενίσχυσης περαιτέρω την παρουσία του Ομίλου στις βασικές αγορές που δραστηριοποιείται.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε την πώληση του χαρτοφυλακίου Sky ύψους 2,3 δισ.

Το Project Sky συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οριστική μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που έχει πραγματοποιηθεί από ελληνική τράπεζα.