ΓΔ: 1271.2 0.51% Τζίρος: 103.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτορεαλιστικό κατοικίας στο Valley Greens στο Costa Navarino

Ισχυρή ζήτηση Eλλήνων και ξένων για πολυτελή σπίτια στο Costa Navarino

Διετία ορόσημο τα έτη 2022 – 2023 για την ΤΕ.ΜΕΣ, η οποία στον ξενοδοχειακό τομέα διπλασιάζει τα μεγέθη των υποδομών της, με τις νέες προσθήκες μονάδων, γηπέδων γκολφ και του Navarino Agora. 

Μπορεί ο τουρισμός να ήταν ο κλάδος που χτυπήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από την πανδημία, όμως κατάφερε να βγει ιδιαίτερα κερδισμένο το τμήμα της παραθεριστικής – επενδυτικής κατοικίας. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η αλλαγή «προτεραιοτήτων ζωής» που έθεσε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα του εύπορου, οδήγησε την συγκεκριμένη κατηγορία ξανά στο προσκήνιο. Με κύριο όπλο την ασφάλεια (συμπεριλαμβάνεται και η υγειονομική), τον ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, την επενδυτική αξιοποίηση όσο διάστημα δεν γίνεται χρήση, η παραθεριστική κατοικία ήρθε έντονα ξανά στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. 

Στο Costa Navarino, η ΤΕ.ΜΕΣ. έχει εισέλθει στον οικιστικό τομέα από το 2017 και σήμερα αποτελεί έναν τομέα που «ανταγωνίζεται» επάξια τον ξενοδοχειακό. Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη κατοικιών τα τελευταία χρόνια έχει φέρει έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον μεσσηνιακό προορισμό. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, μέχρι σήμερα οι συνολικές, άμεσες επενδύσεις για τα υφιστάμενα ξενοδοχεία και τα γκολφ αντιστοιχούν σε 850 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις τρίτων στο real estate φτάνουν τα 400 εκατ. ευρώ

Το οικιστικό κομμάτι της επένδυσης στο συγκρότημα της Costa Navarino αφορά 4 γειτονιές με πάνω από 100 κατοικίες που έχουν πουληθεί κατά 90%. Οι γειτονιές αυτές είναι οι Sea Dunes και Olive Grove οι οποίες λανσαρίστηκαν την περίοδο 2017- 2018 . Ακολούθησε το 2019 το λανσάρισμα των διαμερισμάτων The Residences at the Westin Resort, Costa Navarino ως τα πρώτα "επώνυμα" διαμερίσματα. 

Η τρίτη οικιστική γειτονιά Rolling Greens ήρθε μέσα στην πανδημία, το 2020, με κατοικίες προς πώληση «με το κλειδί στο χέρι», ενώ το 2022 ακολούθησε η επέκταση της γειτονιάς Olive Grove επίσης με turn-key κατοικίες.  Χθες ανακοινώθηκε το λανσάρισμα του τέταρτου συγκροτήματος με την επωνυμία Valley Greens που θα περιλαμβάνει περί τις 32 κατοικίες με παράδοση έως το 2026

Κατοικίες από 1,4 εκατ. ευρώ 

Οι συγκεκριμένες κατοικίες θα πουληθούν στους αγοραστές «με το κλειδί στο χέρι» και θα είναι 2, 3, 4 υπνοδωματίων με επιφάνειες από 135 τ.μ. η μικρότερη και από 300 τ.μ. οι μεγαλύτερες, με τα 4 υπνοδωμάτια. Το εύρος τιμών κινείται μεταξύ 1,4 εκατ. ευρώ και 2,6 εκατ. ευρώ.  Στο νέο συγκρότημα Olive Greens την αρχιτεκτονική επιμέλεια έχουν οι Zoumboulakis Architects και Kokkinou & Kourkoulas Architects

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι από τις έως τώρα πωλήσεις το 50% έχει κινηθεί προς Έλληνες ιδιοκτήτες και το υπόλοιπο σε αλλοδαπούς, ενώ σε επίπεδο δαπάνης οι ξένοι έχουν διαθέσει το 60%, επιλέγοντας κατά κύριο λόγο πιο ακριβά ή μεγάλα ακίνητα έναντι 40% των ντόπιων αγοραστών. 

Πέρα από το οικιστικό σκέλος η διετία 2022 – 2023 θεωρείται σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΤΕ.ΜΕΣ. A.E. ορόσημο για την Costa Navarino καθώς μέσα στην συγκεκριμένη διετία διπλασιάζεται η τουριστική υποδομή του συγκροτήματος με- ενδεικτικά- τα νέα ξενοδοχεία W (άνοιξε το φθινόπωρο του 2022) και Mandarin (ανοίγει  αργότερα φέτος), τα νέα γήπεδα γκόλφ και την Νavarino Αgora η οποία θα ξεκινήσει την Ιη Ιουλίου.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξήσεις μισθών έως 20% θα δώσουν 9 στις 10 επιχειρήσεις στον τουρισμό

Μία στις τρεις επιχειρήσεις του τομέα θέλουν να κάνουν προσλήψεις, αλλά το 90% δηλώνουν σε έρευνα της Randstad δηλώνουν ότι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό επειδή οι υποψήφιοι έχουν υπερβολικές προσδοκίες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

One&Only: Η αλυσίδα ξενοδοχείων για λίγους είπε τριπλό «ναι» στην Ελλάδα

Μόλις 12 ξενοδοχεία One&Only λειτουργούν σε όλο τον κόσμο σήμερα. Η αλυσίδα απορρίπτει 300 προτάσεις κάθε χρόνο, αλλά έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και θα έχει παρουσία με τρεις μονάδες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει τις πόρτες της την 1η Ιουλίου η Navarino Agora στο Costa Navarino

To Navarino Agora, στο Costa Navarino, πέρα από ένα εμπορικό και γαστρονομικό πόλο, μέσα από τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες δίνει στους επισκέπτες να βιώσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fosun: Μένουν μέχρι νεωτέρας οι Κινέζοι στα ελληνικά ξενοδοχεία

Υπό την πίεση των τραπεζών, η Fosun εξετάζει σοβαρά την πώληση του τουριστικού βραχίονα που περιλαμβάνει και 9 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Προς το παρόν, πάντως, εγκαινιάστηκε νέα μονάδα Cook Club στη Ρόδο.