ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στη Lamda Development η Μαρίνα Κέρκυρας για mega yachts, έναντι 89 εκατ.

Tο συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την 40ετη περίοδο θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ. Η επένδυση για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Η θυγατρική εταιρεία Lamda Marinas Investment S.M.S.A μέλος του ομίλου Lamda Development, επιλέχθηκε από τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την υπο-παραχώρηση, για 40 έτη, του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την 40ετη περίοδο θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ. Η επένδυση για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. («Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η 100% θυγατρική εταιρεία LAMDA Marinas Investment S.M.S.A. (κάτοχος ποσοστού 64.4% της εταιρείας LAMDA Flisvos Marina S.A. που διαχειρίζεται τη Μαρίνα Φλοίσβου) ανακηρύχθηκε ως Προτιμητέος Επενδυτής στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την υπο-παραχώρηση για περίοδο 40 ετών του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την περίοδο 40 ετών θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ. Η επένδυση για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα €50 εκατ.

Το έργο, σύμφωνα με την ισχύουσα χωροθέτηση, περιλαμβάνει την κατασκευή μαρίνας υψηλών προδιαγραφών 98 θέσεων, με χωρητικότητα σκαφών μήκους από 30 έως 140 μέτρα και χερσαίες αναπτύξεις οικοδομήσιμης επιφάνειας έως 7.800 τ.μ., με χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων. Η χερσαία ζώνη περιλαμβάνει, επίσης, εκτεταμένους χώρους πρασίνου και πεζοδρόμων, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης. Το οριστικό master plan του έργου θα ολοκληρωθεί κατά τη φάση σχεδιασμού και θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Εταιρείας να αναδειχθεί η θυγατρική εταιρεία LAMDA Marinas Investment S.M.S.A. ηγέτιδα του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδ. Αθανασίου: Το Ελληνικό δεν είναι μόνο έργο ανάπλασης είναι εθνικό όραμα

O διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development ανέδειξε την καθοριστική συμβολή των τοπόσημων που δημιουργούνται στο Ελληνικό για την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών, όχι μόνον στο Ελληνικό αλλά σε όλη χώρα.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθανασίου: Διεθνές παράδειγμα οι προπωλήσεις και οι μισθώσεις στο Ελληνικό

Αναφερόμενος στην οικιστική ανάπλαση ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι τα έσοδα από τις προπωλήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αποτελούν ένα μοναδικό φαινόμενο επιτυχίας.
LAMDA DEVELOPMENT
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Μεταβιβάζεται σε θυγατρικές η περιουσία της Lamda Olympia Village

Η ολοκλήρωση της Κοινής Διάσπασης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων από τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιρειών που μετέχουν στην Κοινή Διάσπαση.