Φώτο: karatzis.gr

Στον Α. Καράτζη το 84% των μετοχών - Γιατί αποχώρησε η Μ. Καράτζη

Ο Αντώνης Καράτζης απέκτησε και επισήμως το ποσοστό των μετοχών της αδερφής του Μαρίας (38,36%) στον κρητικό όμιλο, η οποία αποχώρησε λόγω διαφωνιών στην επιχειρηματική στρατηγική.

Το 84,63% της Καράτζη ΑΕ κατέχει πλέον ο Αντώνης Καράτζης, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο της αδερφής του, Μαρίας, στον κρητικό όμιλο.

Η Μαρία Καράτζη, όπως σας είχε ενημερώνει νωρίτερα το Business Daily αποχωρεί ύστερα από διαφωνίες για την επιχειρηματική στρατηγική του ομίλου, και συγκεκριμένα την επέκταση της εταιρίας σε τομείς πέραν του τουρισμού, όπως η ενέργεια.

Προηγήθηκε μεγάλο διάστημα διαβουλεύσεων μεταξύ των δυο αδερφών και εν τέλει η κ. Καράτζη αποφάσισε να αποχωρήσει διαθέτοντας το ποσοστό της στον αδερφό της. Η αποχώρηση γίνεται με φιλικό και προσυνεννοημένο τρόπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανακοινώνει µε βάση τον Ν.3556/2007, ότι η εταιρεία ΑΝΤΚΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. µε µοναδικό µέτοχο τον κύριο Καράτζη Αντώνιο του Μιλτιάδη και άµεσα συνδεδεµένο πρόσωπο µε την ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, απέκτησε στις 21.01.2020, δυνάµει χρηµατιστηριακής συναλλαγής από την βασική µέτοχο της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ κυρία Καράτζη Μαρία του Μιλτιάδη (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) 5.643.204 κοινές ονοµαστικές µετοχές της ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ, έναντι τιµήµατος 8,4172 ανά µετοχή.

Σε συνέχεια της συναλλαγής αυτής το ποσοστό των δικαιωµάτων ψήφου του κυρίου Καράτζη Αντώνιου του Μιλτιάδη Προέδρου και ∆ιευθύνοντος Σύµβουλου της Εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ (υπόχρεο πρόσωπο βάσει του άρθρου 13 του Ν.3340/2005) στην εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ ανέρχεται στο ποσοστό 84,63 %».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί αποχωρεί η Μαρία Καράτζη από τον κρητικό όμιλο

Ο Αντώνης Καράτζης θα αποκτήσει το ποσοστό (38,36%) της αδερφής του Μαρίας, διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαζύγιο οδήγησαν διαφωνίες για την επιχειρηματική τακτική του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συμφωνία Ελλάκτωρ - ΕDP Renewables για αιολικά πάρκα 900 ΜW

Σχηματίζεται ένα επιχειρηματικό όχημα με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρήματος, το οποίο διασφαλίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση του εν λόγω «πράσινου» επενδυτικού προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Μειοδότησε για τη μετατροπή του Αη Στράτη σε «πράσινο νησί»

Το έργο αφορά τη λειτουργία ενός Υβριδικού Σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ και ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεθέρμανσης για τον οικισμό. Στα 7,7 εκατ. ο προϋπολογισμός του έργου.