ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άλμα κερδών 115% για την Inditex - Zara στην Ελλάδα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Σημαντική βελτίωση παρουσιάζεται στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Inditex στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 7% και να αγγίζουν τα 12,8 δισ.

Σημαντικά βελτιωμένα ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Inditex (Zara) στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Φεβρουάριος-Ιούλιος 2019), με τις ενοποιημένες πωλήσεις να ενισχύονται κατά 7% συγκριτικά με πέρσι, αγγίζοντας τα 12,8 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα, ο όμιλος πέτυχε εκρηκτική αύξηση κερδών κατά 115%, στη χρήση που έληξε τον Ιανουάριο 2019.

Η αύξηση των πωλήσεων σε συγκρίσιμα μεγέθη φθάνει το 5% και αφορά στον κύκλο εργασιών όλων των αλυσίδων που ο όμιλος ελέγχει (με ναυαρχίδα την Zara) αλλά και την online παρουσία τους.

Στη βάση του καλύτερου ελέγχου των λειτουργικών του δαπανών, ο όμιλος πέτυχε την αύξηση των μεικτών κερδών κατά 7%, στα 7,3 δις. ευρώ αλλά και των καθαρών του κερδών κατά 10%, στα 1,5 δις. ευρώ. Περαιτέρω, εκτιμάται ότι στο διάστημα από 1ης Αυγούστου έως και 8 Σεπτεμβρίου 2019 οι πωλήσεις των πρώτων φθινοπωρινών συλλογών κινήθηκαν σε θετικό έδαφος διεθνώς, ενισχυόμενες κατά 8% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην Ελλάδα ο όμιλος λειτουργεί τις 7 από τις 8 συνολικά αλυσίδες του, και στο τέλος του Ιουλίου ο αριθμός των καταστημάτων τους ανήλθε σε 164, εκ των οποίων τα 47 είναι της αλυσίδας Zara.

Η πορεία του ισπανικού κολοσσού στην χώρα μας κρίνεται θετική, καθώς σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της Zara Hellas για την χρήση που έληξε στις 30 Ιανουαρίου 2019, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 11,5%, αγγίζοντας τα 241,62 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων εκτινάχθηκαν σε 14 εκατ. ευρώ, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 115%.

Συνολικά ο όμιλος Inditex κατέγραψε ετήσιες πωλήσεις ύψους 517 εκατ. ευρώ στην χώρα μας, έναντι 480 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αυξημένες κατά 8%, επιδεικνύοντας σαφή ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρώπη –εξαιρουμένης της Ισπανίας- παραμένει η σημαντικότερη αγορά για τον ισπανικό κολοσσό, συνεισφέροντας το 44% του συνολικού κύκλου εργασιών του, ενώ ακολουθεί η Ασία με 24%, η Αμερική με 16% και η Ισπανία με 15%. Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι σε συγκρίσιμα μεγέθη, οι πωλήσεις του θα αυξηθούν στο τέλος της τρέχουσας χρήσης κατά 4%-6%, σε σχέση με πέρσι ενώ το σύνολο των επενδυτικών του δαπανών θα αγγίξει τα 1,4 δις. ευρώ, στην βάση της προσθήκης νέων καταστημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον Πύργο του Πειραιά έστησε η Zara το μεγαλύτερο κατάστημά της

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα στην Ευρώπη, το οποίο διαθέτει συλλογές ρούχων σε αποκλειστικότητα και ενσωματώνει τεχνολογικές καινοτομίες για την εξυπηρέτηση του επισκέπτη.
inditex-fashion-shops
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανέωση των καταστημάτων Inditex - Zara, δυναμική αύξηση του τζίρου

Σε ανακαίνιση και επέκταση του καταστήματος Zara στο Golden Hall προχώρησε ο ισπανικός όμιλος. Στο 80% του τζίρου του 2019 έχει φτάσει ο τζίρος το τελευταίο τετράμηνο, δηλώνει στο Business Daily ο διευθύνων σύμβουλος, Ηλίας Μάλαμας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει νέα καταστήματα η Inditex κόντρα στην κρίση του εμπορίου

Σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία μέσα στο 2021 ο ισπανικός όμιλος fast fashion, ενώ μεγάλη αύξηση πωλήσεων καταγράφεται και μέσω του ψηφιακού καταστήματος.